РЕЗУЛТАТИ КОЈИ СЕ ВИДЕ... Милан Гарашевић

Интервју

Милан Гарашевић, председник Општине Ковачица

ЗА НАС ЈЕ БУДУЋНОСТ ПОЧЕЛА ЈУЧЕ

• У наредном периоду планирамо да наставимо побољшање у свим областима живота наших грађана, како у привреди, тако и у економији, здравству, образовању, али сада на стабилним темељима и са објективном развојном стратегијом – каже Милан Гарашевић, председник Општине Ковачица

У интервјуу за Старт 013, Милан Гарашевић, председник Општине Ковачице, говорио је о социјалној политици локалне самоуправе, о инвестиционим пројектима, како оним  који су у току, тако и онима који су у плану, затим о туристичким потенцијалима општине Ковачица, као и о томе који су то најјачи аргументи с којима ће он, и као председник општине и као повереник СНС за општину Ковачица, изаћи пред грађане на предстојећим изборима.

Идемо редом.

Што се социјалне политике тиче, које су то мере и активности на њеном унапређењу које локална самоуправа предузима како би резултати те политике били што ефектнији?

-Сваки родитељ у општини Ковачица који добије бебу, има право на новчану помоћ у висини од 20.000 динара, тај износ се повећава ако родитељи добију близанце, када остварују право на 90.000 динара. Сваки ђак првак на поклон од Општине Ковачица добија анатомски ранац, тако да ниједан родитељ првака не мора да брине о тој ставци у кућном буџету.

Општина Ковачица суфинансира превоз ученика који путују у школе ка Зрењанину, Београду и Панчеву и признаје право на бесплатан превоз уколико је ученик другорођено дете у породици и уколико је из посебних категорија без обзира на редослед рођења.   Извесна средства издвајају се и за вантелесну оплодњу ради побољшања демографске слике наше општине. Од изузетне важности за нас је да подржавамо младе брачне парове, да им олакшамо почетак родитељства, школовање и тиме обезбедимо и безбрижније окружење у коме расту наши најмлађи суграђани.

Многе мере социјалне политике спроводи и Центар за социјални рад, а посебно и кроз услугу коју финансира Општина Ковачица, Дневни боравак за млада лица са инвалидитетом.

Који су то инвестициони пројекти у току, а који су у плану, како би се што више привукли потенцијални инвеститори?

-Највећи инвестициони пројекат који је у току јесу радови на радној зони у Црепаји. Вредност прве фазе радова је 82,5 милиона динара. Директни резултат опремљене радне зоне у Црепаји јесте стварање могућности да инвеститори уопште дођу у општину Ковачица.  На опремању радне зоне у Црепаји завршени су радови на проширењу водоводне мреже, која је доведена је до парцела у радној зони.

У току је проширење коловоза у Улици Бранка Новакова, а проширује се коловоз како би транспорт робе или материјала дошао до инвеститора. Такође, гасовод у близини радне зоне омогућава приклучење на индустријски гас. За наредну годину планирана је друга фаза уређења радне зоне, а предвиђено улагање је 40 милиона динара.

Шта чините на плану искоришћавања туристичких потенцијала којима општина општина Ковачица и те како располаже?

-Туристички потенцијали општине Ковачица свакако су један од наших најјачих адута. Ковачица је као метропола наивне уметности постала препознатљива у свету, а уметност наших сликара дошла је чак и до Кине, где је изузетно цењена. Туристичка организациија општине Ковачица улаже пуно напора како би се промовисала сва културна блага наше општине, а посебно смо поносни  на „Караван наиве“, који ове године планирамо да одржимо по трећи пут.

НАЈЈАЧИ ТУРИСТИЧКИ АДУТ… Галерија наивне уметности (Фото: Старт 013)

Идуће године су избори? Који ће бити ваши најјачи аргументи с којима ћете изаћи пред бираче?

-Редовни парламентарни, покрајински и локални избори планирани су за пролеће наредне године како је најавио раније председник Александар Вучић. Наша најбоља кампања је рад који смо оставили иза себе као локална самоуправа. У наредном периоду планирамо да наставимо побољшање у свим областима живота наших грађана, како у привреди, тако и у економији, здравству, образовању, али сада на стабилним темељима и са објективном развојном стратегијом.

Као повереник владајуће странке у општини Ковачица морам да издвојим бројне акције које смо као странка спровели: хуманитарне, спортске, културне, размишљали смо увек о грађанима који имају мање од нас, помагали и пружали помоћ кад год је било потребно. Наша врата отворена су за све грађане који имају одређене проблеме, који желе да нам нешто сугеришу, дају примедбе на наш рад.

С. Батало