ПОСЛЕ 133 ГОДИНЕ... Маја Витман у разговору са Зорицом Помар у фискултурној сали

Панчево

Маја Витман, градска менаџерка, у посети  Гимназији

ФИСКУЛТУРНА САЛА, АЛИ И ЈОШ ДОСТА ТОГА

• У разговору са Зорицом Помар, директорком Гимназије „Урош Предић“, градска менаџерка је додатно упозната са поменутим радовима за које је Град Панчево ребалансом буџета определио средства

Maja Витман, градска менаџерка, посетила је Гимназију „Урош Предић“ поводом реконструкције фискултурне сале и осталих планираних радова, расвете и електроинсталације. У разговору са Зорицом Помар, директорком Гимназије „Урош Предић“, градска менаџерка је додатно упозната са поменутим радовима за које је Град Панчево ребалансом буџета определио средства.

Приликом посете, Маја Витман је изјавила да је Гимназија „Урош Предић“ за град Панчево од великог значаја, поготово јер је 1997. године проглашена за споменик културе и да је веома битно да се прва и једина гимназију на територији Града Панчева реконструише и рехабилитује:

– Као споменик културе зграда Гимназије подлеже посебним условима и на основу тих услова од стране Завода за заштиту споменика културе урађен је пројекат комплетне реконструкције. Он се односи на препакивање кровног покривача са израдом термо изолације. Биће комплетно урађена целокупна електроинсталација у самом објекту, постављени нови утикачи, нова расвета, реконструисаће се постојећи и урадити нови систем грејања. Извешћемо и радове на комплетној реконструкцији водоводне и канализационе мреже, уградити хидрант који до сада није постојао. Овај простор који је стар 133 године је површине 270 квадрата и остаће у свом габариту због културно-историјског значаја. Имамо и још један помоћни објекат од 55 квадрата који је у изузетно лошем стању, пун је влаге. Он ће бити комплетно срушен и на том месту ће бити у истим габаритима изграђен простор где ће бити свлачионице и санитарни чворови са тушевима које ће користити ученици. Овде постоји и простор који се сада користи као свлачионица. Простор има 30 квадрата, у веома је лошем стању и он ће бити комплетно адаптиран, а управа школе ће одлучити чему ће тај простор убудуће служити. Тренутно смо у поступку расписа тендера за јавну набавку и очекујемо да извођач радова буде изабран до јула. Према плану, након увођења извођача у посао, очекујемо да сви радови по питању реконструкције фискултурне сале буду завршени до првог септембра и пре почетка нове школске године. Ребалансом буџета ми смо определили средства за извођење радова, 30 милиона динара са ПДВ-ом је планирано. Имали смо посебне услове за само пројектовање овог објекта зато што је под Заводом за заштиту споменика културе и представља значајан културно-историјски објекат у нашем граду.

Зорица Помар, директорка Гимназије „Урош Предић“, напоменула је да је фискултурна сала 133 године стара и да се никада капитално није улагало у овај објекат:

– За савремену наставу физичког било је преко потребно реновирати ову салу. Како је радити, види се из услова које имамо. Оно што нам је болна тачка у овој фискултурној сали јесте кров који константно прокишњава, тако да је то један од највећих проблема. Наравно, проветравање, вентилација, осветлење, све то је преко потребно за савремену наставу физичког. Заиста се надам да ћемо реконструкцијом ове фискултурне сале добити савремену и модерну фискултурну салу која ће користити не само нашим ђацима него и широј заједници односно граду.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево