ПРЕДСЕДНИЦА И... Кристина Крунић на страначкој слави

Сефкерин

Кристина Крунић, председница Савета Месне заједнице Сефкерин

ВЕЗАНА САМ ЗА МОЈ СЕФКЕРИН

• Једноставно, у мени је пуно локал-патритизма, много волим ово место, везана сам за људе који овде живе, тако да своју будућност планирам увек мислећи на Сефкерин  – каже млада председница Месне заједнице, али и…

Са председницом Савета Месне заједнице Сефкерин, младом, али изузетно активном, Кристином Крунић, већ смо разговарали, а сада да чујемо нешто о ономе што не спада у класичан „опис посла“ једног председника једне месне заједнице, већ о оним активностима које промовишу и разне друге активности и разну другу сарадњу, па и манифестације по којима се неко село препознаје и изван општинских граница.

Ево шта каже наша саговорница по тим питањима. Наше је да слушамо и бележимо.

ШКОЛА… Одељење ОШ „Доситеј Обрадовић“ Опово

– Месна заједница се посебно фокусира на сарадњу са невладиним сектором и организовању волонтерских радних акција, па је тако у претходном периоду под патронатом и уз подршку Месне заједнице, заједно са удружењима, спроведено низ еколошких акција чишћења и уређења јавних и парковских површина, аутобуских стајалишта, дивљих депонија, поправка мобилијара и слично. Наравно, заједно са локалном самоуправом, Месна заједница даје снажну подршку у организовању локалних манифестација, а међу њима су најпознатије сеоска заветина „Мандалина“, Мото  скуп „Fire Wheels”, затим, Сеоска спортска олимпијада, „Пасуљијада“, манифестација  „Тата и синови“ и турнир у футсалу – прича председница Савета МЗ Кристина Крунић, додајући да „свака од ових манифестација окупља велики број учесника и посетилаца“.

ЛЕГЛО ШАМПИОНА… седиште Борилачког клуба „Драгон“

Иначе,  „Мандалина“ је једна од највећих сеоских заветина у Србији, мото скуп окупља бајкере из целе земље, али и из иностранства, а сефкеринска “Пасуљијада“ је последњих година постала једна од најпривлачнијих кулинарских манифестација у региону. Поред ових манифестација због којих нас познају и препознају, поносни смо на наше спортске шампионе из Борилачког клуба „Драгон“ чији су такмичари национални, балкански и европски прваци.

-Обавезе које имам, било да се ради о Месној заједници или Скупштини општине Опово, било да је у питању друштвено-користан рад, не падају ми тешко. Једноставно, у мени је пуно локал-патритизма, много волим ово место, везана сам за људе који овде живе, тако да своју будућност планирам увек мислећи на Сефкерин  – са посебно израженим осмехом задовољства напомиње Кристина Крунић, не остављајући нас ни најмање  у недоумици да је пред њом заиста сјајна будућност.

А ни Сефкеринци не треба да брину!

СВЕ СТИЖЕ

   Кристина Крунић, председница Савета Месне заједнице Сефкерин, има искуство на којем би јој позавиделе и неке много старије колеге. Поред тога што „води“ Месну заједницу, двадесетседмогодишња Кристина је и одборница Скупштине општине Опово, председница Месног одбора СНС Сефкерин и потпредседница Фудбалског клуба „Темпо“ Сефкерин. По струци је санитарно-еколошки инжењер, а запослена је у Заводу за јавно здравље Панчево.

Ни то није све,  Кристина студира и Факултет техничких наука, и то као редован студент.

СиБ

(Старт 013)

Пројекат: „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.