Алибунар – Шабац

На Међународном такмичењу балетских школа и студија

У АЛИБУНАР СА СРЕБРНОМ МЕДАЉОМ

• Из ове школе потекле су и Јована Лалић и Катарина Кљајић, прве солисткиње балета новосадског Српског народног позоришта

На Међународном такмичењу балетских школа и студија, одржаном почетком децембра у Шапцу, ученици четвртог разреда алибунарског Одељења Балетске школе „Димитрије Парлаћ“ из Панчево, са плесом „Near light“, освојили су друго место, у категорији деце, и то у конкуренцији тридесет такмичарских група.

Иначе, алибунарско одељење има четири класе, две са класичним балетом, и две класе са народним играма, што је јединствен случај у Србији. Сем тога, Одељење има и једну припремну групу предшколског узраста.

Иначе, Одељење Балетске школе „Димитрије Парлаћ“ у Алибунару има укупно 46 ученика и недавно је прославило две деценије постојања. За тих 20 година кроз Одељење је прошло 325 редовни ученика, преко 400 полазника у припремној предшколској фази,  а школу је завшило 99 ученика и ученица.

Поред ове последње награде, ово балетско одељење је постизало и бројне друге успехе на разним фестивалима, а наставник Ђорђе Дрљан посебно истиче Јовану Лалић и Катарину Кљајић, које су постале познати балетски учитељи и први су солисти балета новосадског Српског народног позоришта.