Алибунар

Концерт румунске народне музике у Центру за културу

СТО ГОДИНА ОД УЈЕДИЊЕЊА РУМУНИЈЕ

• Концерт је организован поводом 1. децембра,  националног празника Румуније

У организацији Заједнице Румуна, а у сарадњи са Министарством Румуније за Румуне у дијаспори и Конзулатом Румуније у Вршцу, у Центру за културу општине Алибунар, 29. новембра,  одржан је концерт румунске народне музике. Концерт је одржан поводом националног празника Румуније, 1. децембра, којим се, ове године,  обележава 100 година од уједињења румунске државе.

На концерту је наступила Маријана Ангхел, позната естрадна уметница из Румуније, која је заједно са својом ћерком Адријаном Ангхел изводила традиционалне румунске песме.

Концерту су присуствовали и председник Општине Алибунар Душан Дакић, конзул Републике Румуније у Вршцу Дан Константинеску, председник Заједнице Румуна Данијел Магду, потпредседник Заједнице Румуна и носилац листе „Румунска листа Др Јон Оморан“ за Национални савет Румуна др Јон Оморан и директорка Основне школе „Братство и јединство“ Алибунар Родика Алмажан.

Румунија обележава 1. децембар као свој национални празник, у знак сећања на 1918.годину, када су се ујединиле Трансилванија и Румунска кнежевина, а Бесарабија и Буковина се припојиле румунској територији.

(Према: Општински портал)