УГОЂАЈ... нема шта (Фото:ТО)

Панчево

Пловидба катамараном „Панука“ до Јабуке 23. маја

ТАМИШ ИЗ ДРУГОГ УГЛА, АЛИ И…

• Сваке прве и треће недеље у месецу   пловидба до Јабуке, а друге и четврте до Глогоња, и назад, до пристана у Панчеву

Туристичка организација града Панчева увела је нову туру пловидбе Тамишем катамараном „Панука“, на релацији Панчево – Јабука. На овој релацији моћи ће да се ужива сваке прве и треће недеље у месецу, а наредни полазак је 23. маја.

Полазак је у 11 сати из Панчева, а повратак у Панчево је у 17 часова. Рута обухвата полазак са градског пристана и пријатну пловидбу до Јабуке, уз задржавање на обали Тамиша у Јабуци и њиховој плажи, а затим повратак у Панчево.

Резервација и куповина карата за овај термин је у Туристичкој организацији града Панчева до 21. маја.

Цена појединачне карте: 900 динара

Метеоролози за овај викенд најављују пријатних 24 степена без падавина, идеално је време за крстарење Тамишем!

У пловидби се проведе до четири сата укупно, са стајањем близу плаже Скела у Јабуци, на обали Тамиша. Време око два и по сата резервисано је за слободне активности, тако да путници могу да шетају у природи или да попију пиће или ручају у пријатном амбијенту. На том делу Тамиша, наспрам Јабуке, постоји чарда. У њој је могуће попити пиће или ручати, саопштено је из Туристичке организације града Панчева.

Могуће је за ручак пријавити се у Туристичкој организацији или код капетана на почетку пловидбе, како би он извршио резервацију и да заинтересоване сачека већ спреман ручак кад катамаран пристане у Јабуку.

У понуди за ручак у Чарди су три врсте рибе: шаран, смуђ и сом, кромпир салата и рибља чорба  (цена је 750 динара). Могуће је наручити и неку другу врсту меса. Пиће се посебно плаћа. То су индивидуални трошкови путника.

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева подсећа да су након Првомајске туре до Глогоња добили доста захтева грађана за увођење нових рута, тако да ће недељом бити омогућено панорамско разгледање Панчева и околине на неколико дестинација.

Сваке прве и треће недеље пловиће се за Јабуку, а сваке друге и четврте недеље пловиће се до Глогоња. За сада средом поподне могуће је пловити и око Беле стене. Редовне градске вожње су од среде до недеље у терминима 14, 16 и 18 сати.

Информације и резервације у Туристичкој организацији града Панчева телефоном на број: 013/333 399.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево