СА СТУДЕНТИМА... којима је председник Репац уручио новчану помоћ почетком године

Пландиште

Јован Репац, председник Општине Пландиште

ТУ СМО ГДЕ ЈЕСМО ЗБОГ ГРАЂАНА

• Приоритети локалне самоуправе су већа брига о деци и младима, као и појачана брига и о старијима
• Трудимо се да у свему следимо пример нашег председника Вучића

У интервјуу за Старт 013, председник Општине Пландиште Јован Репац каже да је најпречи задатак локалне самоуправе „рад на стварању атмосфере за привлачење инвестиција и свакако отварање нових радних места“.

-Сем тога, ту је и наставак улагања и већа брига о деци и младима, али и појачана брига о старима, као и интензивирање и побољшање социјалних давања, како из сопствених извора, тако и путем разних пројеката, и домаћих и међународних“, истиче председник Репац.

• Шта је то што ће бити Ваш најпречи задатак до краја ове године?

-Рад на стварању атмосфере за привлачење инвестиција и свакако отварање нових радних места. Наставак улагања и веће бриге о деци и младима, као и појачану бригу о старима. Интензивирање и побољшање социјалних давања, како из сопствених извора тако и путем разних пројеката, и домаћих и међународних.

• По чему се овогодишњи буџет Општине разликује од прошлогодишњег?

-Разликује се по томе што је инвестициони и развојни и по томе што се све јаче окрећемо напретку наше општине.

  • Које су то конкретне мере локалне самоуправе у сфери социјалне политике које бисте посебно истакли?

    –Изузетна сарадња са Центром за социјални рад, кроз пројекте помоћ у кући (геронто домаћице и хаус мајстори) као и плаћање превоза у школе социјално угрожених ученика. Преко Канцеларије за смањење сиромаштва активно се помаже како у материјалним тако и у нематеријалним врстама помоћи, као што су лекови, храна и огрев.

• На чему посебно инсистирате када разговарате са људима који се налазе на одговорним положајима у Општинској управи и предузећима и установама чији је оснивач Општина Пландиште?

-Искључиво о резултатима рада, дисциплини, одговорном и савесном извршавању задатака. Подсећам да смо ми овде због грађана и да морамо да дамо и више од свог максимума, да им помогнемо у превазилажењу стања у коме  се тренутно налазе и у решавању њихових проблема, а све у складу са законима и највишим правним актом наше државе. Сви морамо покушати да следимо пример нашег председника Републике Србије Александра Вучића.

С. Батало

Пројекат „Пландиште јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Пландиште