ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ... др Зоран Тасић са матурантима (Фото: Глас Опова)

Опово

Др Зоран Тасић, председник Општине Опово

… ЈЕР ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ

• Оно што сам доживео на прослави матуре уверило ме је да ово што радим заиста вреди

У интервју за Старт 013 питали смо председника Општине Опово др Зорана Тасића и како оцењује оно што је урађено у првих шест месеци ове године и шта је то што је у плану да се уради до краја 2018?

– Добро смо започели актуелну календарску годину, потписали смо неколико квалитетних пројектних уговора са покрајинским секретаријатима, са почетком грађевинске сезоне стартовали смо са реализацијом више инфраструктурних пројеката, као што су изградња паркинга и платоа испред Дома здравља Опово, реновирање старог ватрогасног дома у Баранди за потребе Баранда филм студија и туристичке промоције, а под покровитељатвом Европске уније и Владе Србије реализујемо пројекат „Социјална инклузија Рома на територији Општине Опово“, који подразумева изградњу кућа у ромском насељу,  а овог месеца крећу радови на већ поменутом капиталном пројекту изградње пута Опово – Дебељача, који суфинансира Управа за капитална улагања АП Војводине. Издвојио бих и пројекте реконструкције водоводне мреже, у дужини од 2,9 км, асфалтирање улица у Сефкерину, у дужини од 2,1 км и доградњу објекта предшколске установе, чију реализацију планирамо у другој половини године. Наравно, ту су и други мањи и средњи пројекти који су у току или су планирани до краја године.

 Шта је то што представља приоритет свих приоритета Вас као првог човека општине Опово?

– Основни приоритет мене као председника општине јесте брига о суграђанима и уважавање њихових проблема. Глас народа ми је јако битан и веома ми је важно шта грађани кажу. У вези тога често волим да цитирам познатог књижевника Паола Куеља, који од прилике каже: „Није важно колико сте талентовани, није важно колико сте богати и политички моћни или коју функцију обављате, најбитније је како се односите према људима са којима живите“.

   • Да ли сте задовољни сарадњом са Покрајинском владом?

– Мислим да је у последњих две године сарадња са Покрајинском владом на највишем нивоу од када је заживео политички плурализам у нашој земљи. Ја сам презадовољан што Покрајина препознаје наш рад и подржава наше пројекте. Наравно, ми смо за сваки конкурс добро и унапред припремљени, од идеје до потребне конкурсне документације, а пројекте завршавамо и правдамо у уговореном року. Искрено се надам да ће се ова сарадња у истом обиму наставити.

  •  Шта  сматрате својим највећим успехом у досадашњем раду?

– Субјективно и интимно мој највећи успех је моја породица. Међутим, на професионалном плану издвојио бих један овогодишњи утисак који је значајно узбуркао моје емоције. Један од мојих приоритета и приоритета локалне самоуправе јесте брига о деци. То не треба пуно да објашњавам јер деца су наша будућност. На овом плану улажемо значајна средства, од пакета за новорођене бебе, помоћи социјално угроженим породицама са више деце, уписа предшколске деце у целодневни боравак, суфинансирање превоза ђака и студената, награђивање и подршка талентоване деце, итд. И прошле и ове године значајно смо финансирали прославу мале матуре и обезбедили поклоне за све матуранте у нашој општини. Аплауз и овације које сам доживео на прослави матуре када сам уручио поклоне изазвали су у мени јаке емоције и на најбољи могући начин  уверили ме да ово што радим заиста вреди.

С. Батало

Пројекат: „Опово – сва четири насеља са све четири стране општине“ суфинансира Општина Опово