ЈЕДНА ОД ШЕСТ... реализација једног од четири пројекта

Бела Црква

Још једна помоћ избегличким породицама

ЗИМА ДОЛАЗИ, ПОМОЋ ДОБРОДОШЛА!

• Потписани уговори са шест избегличких породица о додели грађевинског материјала за побољшање услова становања, у вредности од три милиона динара

Потписивањем уговора о додели грађевинског материјала, шест породица избеглих са подручја Босне и Херцеговине и Хрватске моћи ће у знатној  мери да побољшају услове становања у објектима у којима тренутно живе.

Уговоре о додели средстава за куповину грађевинског материјала потписао је Дарко Станојев, заменик председника Општине Бела Црква.

Укупна вредност пројекта износи 3.000.000 динара, од чега је Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије обезбедио 2.850.000 динара, док Општина Бела Црква у овом пројекту учествује са 150.000 динара.

„Општина Бела Црква и локални Комесаријат за избегла и расељена лица последњих година реализовали су више пројеката подршке, у виду куповине кућа са окућницом, расподеле огрева за зиму, санације кућа и за набавку грађевинског материјала. Уговорима које смо сада потписали успевамо да одржимо континуитет у добијању средстава и на тај начин помогнемо што више избегличких породица на територији наше општине, рекао је Станојев, након доделе уговора.

Шест породица које су добила средства у оквиру овог пројекта сложни су у оцени да ће им ова донација у великој мери помоћи да набаве неопходан грађевински материјал и тиме побољшају услове боравка у својим становима.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.