УСПЕХ ЗА УСПЕХОМ... КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП после једног од бројних наступа

Панчево

Још један успех КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП, прво место на „Belgrade award“-у

ОВОГ ПУТА,  НАЈБОЉА ИЗВЕДБА КОРЕОГРАФИЈЕ

• КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП Панчево je још једном потврдило да се налази у самом врху културно-уметничких друштава Србије

Нови успех и прво место и награду за најбоље извођење кореографије, КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП, са играма из босилеградског Крајишта,  освојило је на „Belgrade award“ фестивалу, одржаном 9. октобра у Коларчевој задужбини.

Ово културно-уметничко друштво, основано још давне 1948. године, као друштво железничара, од 1977. године је под окриљем Рафинерије нафте Панчево, А потом, од 2008.  и НИС-РНП, од када је  НИС-РНП постао саставни део имена КУД-а и његов спонзор.

КУД „Станко Пауновић“ НИС – РНП у свом саставу има преко 500 чланова и чланица, разврстаних у 12 играчких група, има женске и мушке певачке групе, оркестар, и онај  „одрасли“ и дечији, затим, тамбурашки оркестар, има школе тамбуре и фруле, радионице за народну ношњу…

Учешћем на најзначајнијим фестивалима по целој Србији, као и на бројним међународним фестивалима у више од 25 земаља, овај ансамбл проносио је све највеће културно-уметничке садржаје са целокупног српског етничког простора, освајајући при том и бројна признања и награде. Углавном су то биле златне плакете у свим категоријама, и то и на покрајинским и на републичким и на међународним фестивалима.

Ансамблу је 2003. године додељена Награда града Панчева, за изузетна достигнућа у области културе, као и златна плакета Савеза аматера Србије за 55 година континуираног и успешног рада, а 2011. године и Новембарска награда града Панечва, за изузетна достигнућа у области уметничког стваралаштва.

Културно-уметничко друштво “Станко Пауновић” НИС – РНО је, не само учесник него и организатор фестивала, за сада – два:   Фестивала певачких група „Етно глас“,од 2000. године, и Фестивала дечјих фолклорних ансамбала „Панчево-град игре“, од 2009. године.

(Фото: EPA.rs)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево