ЈОШ МАЛО... па на незаборавно дружење и исто такав угођај

Панчево

Једнодневна екскурзија за најбоље свршене основце о трошку Града

ПОРЕД УЧЕЊА, ВАЖНО ЈЕ И ДРУЖЕЊЕ

• Ове школске године било је 164 ученика са дипломом „Вук Караџић“ или титулом „Ученика генерације“, од којих је њих 149 отпутовало на једнодневно дружење до Сремске Митровице и Засавице

Град Панчево је и ове године, за најбоље свршене основце свих основних школа на територији Града Панчева, организовао наградну екскурзију, што је, како каже градска већница мр Татјана Божић, поклон Града за њихов марљив рад.

Школске 2022/2023. било је 164 ученика и ученица са дипломом „Вук Караџић“ или са титулом „Ученика генерације“, од којих је њих 149 отпутовало, о трошку Града, у једнодневни обилазак Сремске Митровице и Засавице.

Поред књига, које је финансирала локална самоуправа у износу од 246.000 динара, где су вуковци, који су уједно и ђаци генерације, добили по две књиге, а остали по једну, Град је и ове године за најбоље осмаке организовао обилазак знаменитости наше земље. Ове године ће се данас обићи Сремска Митровица и Засавица, где је ученицима плаћен превоз, улазнице и ручак. На екскурзију је пошло 149 ђака. Град је за тај обилазак издвојио из буџета 759.900 динара, чиме је настављена лепа традиција наградивања најбољих осмака, рекла је мр Татјана Божић, која ће се и ове године дружити са награђеним основцима на овој једнодневној екскурзији.

Деца су на поклон добила и мајице које ће их подсећати на ово дружење и бити још једна од успомена на завршетак основне школе.

Да подсетимо, Град Панчево је наградио и најбоље свршене средњошколце, који су, поред књига, добили и новчану награду од 12.000 динара.