ГРАД ЧИНИ СВОЈЕ, ОСТАЛО... Миленко Чучковић, градски већник

Панчево

Једанаест мера за спровођење Локалног акционог плана запошљавања

САМОЗАПОШЉАВАЊЕ – ТО ЈЕ ОНО ПРАВО!

Локалним акционом плана запошљавања Града Панчева предвиђено је више мера за повећање запослености, а једна од најефикаснијих је мера самозапошљавања – истиче Миленко Чучковић, градски већник

Град Панчево је буџетом за 2023. годину предвидео 13,5 милиона динара за спровођење мера предвиђених Локалним акционим планом запошљавања у 2023. години.

Ево шта је о том плану, којим ће бити реализовано 11 подстицајних мера, каже Миленко Чучковић, градски већник за рад, запошљавање и социјалну политику:

У оквиру Локалног акционог плана запошљавања града Панчева у 2023. години биће спроведено 11 мера за које су предвиђена средства у износу од 13.500.000 динара.

Међу мерама које спроводимо су и Сајам запошљавања, јавни радови, стручна пракса и студентска летња пракса. Локалним акционом плана запошљавања Града Панчева предвиђено је више мера за повећање запослености, а једна од најефикаснијих је мера самозапошљавања. За људе који добију средства за самозапошљавање, ми смо обезбедили и правно-финансијску помоћ. Правна помоћ подразумева подршку и савете при регистровању предузећа, а Град обезбеђује и књиговодствену агенцију која почетнике у бизнису бесплатно „прати” 12 месеци“ – напомиње Миленко Чучковић, истичући важност стварања што повољнијег амбијента за све оне који имају предузетничке амбиције.

Кроз реализацију Локалног акционог плана запошљавања, Град Панчево омогућава и средњим школама да унапреде своју конкурентност, и то путем стварања што бољих услова за извођење практичне наставе, а тиме и ефикаснијијег наставног процеса у целини.