ПОЧЕТАК... и тако у још девет ромских домаћинстава 

Вршац

За десет ромских породица – десет пакета санитарне опреме за купатила

ИНКЛУЗИЈА НА ДЕЛУ – КОРАК ПО КОРАК

Породице које су оствариле право на ову врсту помоћи живе у подстандардним насељима, у Балати и Малом Риту, као и у насељеним местима Уљма, Избиште и Павлиш

После Јавног позива, Градска управа Града Вршца одабрала је десет ромских породица, које су испуниле услове за доделу помоћи у виду санитарне опреме за купатила.

Ову хуманитарну акцију, која је финансирана из градског буџета, јуче су почели да реализују реализују чланови мобилног тима у оквиру Оперативног плана за инклузију Рома и Ромкиња.

У оквиру ове активности изабране породице добијају пакет помоћи за уградњу опреме у својим наменским просторијама за купатило. Породице које су оствариле право на ову врсту помоћи живе у подстандардним насељима, у Балати и Малом Риту, као и у насељеним местима Уљма, Избиште и Павлиш.

Кроз овакву подршку побољшаће се услови становања социјално угроженим породицама са више деце, којима је оваква врста помоћи и те како неопходна.

Првог дана, уручењу опреме присуствовали су Алиса Шајн, координаторка за ромска питања Града Вршца и потпредседница Националног савета ромске националне заједнице у Србији и Маја Ристић Лажетић, чланица Градског већа за социјална питања.