ДОБРЕ ВЕСТИ... Јарослав Хрубик у разговору са руководством Шећеране Суноко

Ковачица

Јарослав Хрубик, председник општине, обишао фабрике Суноко и Конкаб

НОВА ФАБРИКА, НОВА ЗАПОСЛЕЊА

• Шећерана Суноко планира изградњу фабрике за производњу медицинског алкохола, а Конкаб намерава да повећа производне капацитете и запосли нових 60 радника

Председник Општине Ковачица Јарослав Хрубик посетио је Шећерану Суноко и Фабрику каблова Конкаб.

Током посете председник Хрубик је у разговору са руководством обе фабрике разговарао о могућностима ефикасније имунизације  радника и то ангажовањем Општине на отварању вакциналних пунктова у обе фабрике, као и о будућим инвестиционим плановима и Шећеране и Конкаба.

И имао је шта чути.

Наиме, компанија Суноко, у близини постојеће фабрике шећера, ускоро почиње са изградњом нове фабрике за производњу медицинског алкохола. Инвестиција вредна 21.5 милиона евра требало би да буде завршена до краја 2023. године.

Изражавајући задовољство том инвестицијом, која ће допринети новом запошљавању. Јарослав Хрубик је истакао и да ће та фабрика позитивно утицати и на пољопривредну производњу у општини, пошто ће се повећати потражња за кукурузом, а самим тим и његова цена.

И Фабрика каблова Конкаб планира још једну значајну инвестицију. У циљу повећања капацитета, менаџмент ове фабрике је донео одлуку да се изгради још 1.000 квадратних метара пословног простора, што ће, како су рекли, поред постојећих 120 радника, омогућити посао за још 60 људи. Ова инвестиција  требало би да се заврши до краја ове године.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.