ТО ЈЕ ТО... прелепо, нема шта

Ковин

Испуњена дугогодишња жеља грађана Друге месне заједнице

УЗ ДЕЧЈИ ПАРК И ШЕТАЛИШТЕ ЗА ОДРАСЛЕ

• Пројекат је финансиран из општинског буџета, а свој допринос стварању прелепе парковске и пешачке зоне дали су професори ССШ „Васа Пелагић“

Становници ковинске Друге месне заједнице ових дана имају чему да се радују. Наиме, захваљујући бризи локалне о самоуправе за своје најмлађе суграђане, али у уважавајући потребе и жеље и њихових родитеља,  на месту некадашњег „Титовог парка“, изграђен је прелепи Дечји парк, у чијем амбијенту могу уживати и старији, пошто су  парку , поред  реквизита за игру и фитнес, постављене и клупе, поред којих су посађене нове саднице дрвећа и разног цвећа.

Изградњом  Дечјег парка, формирана је и пешачка зона у делу Улице браће Стефановић, тако да је тај део Ковина сада добио сасвим нови изглед
„За уређење читаве локације из општинског буџета издвојено је укупно више од 6,5 милиона динара, а становници овог дела Ковина добили су леп простор за дружење и рекреацију. Посебно ме радује што је парк смештен у срцу насеља које се из године у годину највише подмлађује, што заиста јесте наш приоритет сада и за будућност“, истакла је, не кријући задовољство, председница Општине Ковин Сања Петровић.
Стварању нове парковске и пешачке зоне, свој допринос, на свој начин,  дали су и троје професора запослених у ССШ „Васа Пелагић“  Ковин.

У већ постављени парковски мобилијар, који чини 38 жардињера, цвеће су посадили наставници Јелена Попадић, Романца Станојевић и Срђан Ђан.

Укупно је посађено 304 цветова жутих кадифа и црвених салвија, а  које је, поводом отварања парка, даривала Средња стручна школа из својих расадника. Нема шта, леп гест.

(Фото: Опш. сајт)

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.