Ковачица

Акценти са 34. седнице Скупштине општине Ковачица

ИЗМЕНЕ У ОПШТИНСКОМ БУЏЕТУ И…

На, вероватно, последњој седници овог сазива, одборници су усвојили неколико важних одлука од значаја за ефикасно функционисање локалне самоуправе

Одборници Скупштине општине Ковачица, у овом сазиву, састали су се 34. пут, највероватније и последњи, јер до нових избора за локални парламент остало је још само 45 дана.

Од укупно 39, седници, која је због епидемиолошке ситуације одржана у сали Дома културе, присуствовало је 25 одборника и све одлуке усвојене су без иједног гласа против.

Прве четири тачке дневног реда односиле су се на верификовање закључака Штаба за ванредне ситуације општине Ковачица, а које су донете за време трајања ванредног стања.

Потом је на дневни ред дошао општински буџет, и сходно околностима које нису могле бити превиђене, усвојена је нова Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Ковачица за 2020. годину, као и Одлука о ангажовању екстерног ревизора за ревизију Завршног рачуна буџета Општине Ковачица за 2019. годину. И једну и другу одлуку образложила је Алжбета Марко, руководилац Одељења за финансије, буџет и локлану пореску администрацију.

Одборници су усвојили и Одлуку о локалном омбудсману, затим, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о изради Плана детаљне регулације за Ветропарк „Црепаја“, као и одлуке које се тичу својине над пословним простором и послова из сфере комуналне делатности.

При крају седнице, која је трајала око сат времена, одборници су усвојили и финансијске извештаје о пословању општинскох домова културе, Туристичке организације, Општинске библиотеке, Галерије наивне уметности и Центра за социјални рад, за који је усвојен и Годишњи план рада.

На самом крају седнице, веификован је предлог о престанку мандата Илији Матејићу, одборнику СО из Црепаје.

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица