СВЕ СПРЕМНО... Драгана Купрешанин, заменица градоначелника, у посети ОШ „Исидора Секулић“

Панчево

Градски челници пожелели ђацима првацима срећан почетак школовања

НАЈВИШЕ ПРВАКА У ОШ „СВЕТИ САВА“

Поред најбољих жеља, свим првацима, којих ове година, у 20 школа, има 1.179, традиционално су подељени комплети за безбедност у саобраћају

Поводом 1. септембра и почетка школске године, челници града Пачева и посланици, посетили су основне школе на територији Панчева, како би нашим најмлађим ђацима, родитељима и учитељима пожелели срећан полазак у школу. Том приликом првацима су традиционално подељени и саобраћајни комплети.

Заменица градоначелника Драгана Купрешанин поздравила је ђаке у ОШ “Исидора Секулић”:

Према подацима којима располажемо, у граду Панчеву уписано је у први разред 1.179 ученика у 20 школа, 10 градских, 9 сеоских и ШОСО “Мара Мандић”, у 53 одељења. У овој школи је уписано 75 ђака првака у 3 одељења. Оно што је пракса града Панчева јесте да се кроз рад Комитета за безбедност саобраћаја, обезбеђују за све ученике уписане у први разред саобраћајни прслуци, како би се повећала њихова безбедност и како би били уочљиви осталим учесницима у саобраћају, а ове године додатно и флуоресцентне торбе. Користим ову прилику да свим ученицима, а посебно ђацима првацима пожелим пуно среће, пуно успеха, дружења и стечених знања.

Народни посланик Марко Младеновић и члан Градског већа града Панчева Предраг Живковић, који је и председник Комитета за безбедност саобраћаја посетили су школу “Гоце Делчев” у Јабуци. Предраг Живковић, апеловао је на све учеснике у саобраћају и возаче да смање брзину, да буду посебно опрезни у близини школе и замолио да ђаци прваци обавезно носе светлеће прслуке.

Народни посланик Марко Младеновић изјавио је овим поводом:

Први септембар је посебно значајан за све нас и буди увек лепе успомене на школске дане, поготово ако имамо децу која полазе у школу данас први пут, онда је то заиста посебан дан и за нас и за децу која данас први пут улазе у учионице и ђачке клупе, стичу нека нова знања и искуства, а стичу и нова пријатељства која ће можда трајати кроз цео живот. Ми смо данас у Јабуци, где је ове године уписано 59 ученика у три одељења. Оно што би свакако требало поменути је да се ове године у овом тренутку настава одвија несметано, без икаквих потешкоћа изазваних потенцијално вирусом ковида 19, а ми ћемо наравно пратити ситуацију на територији целог града.

Чланица Градског већа града Панчева мр Татјана Божић поздравила је прваке у ОШ “Васа Живковић” и честитала им полазак у школу.

Драго ми је што настава креће у нашем граду 45 минута, коначно се све некако враћа у нормалу. Највише првака у нашем граду има уписаних у Основној школи “Свети Сава”, затим “Мирослав Мика Антић” и “Стевица Јовановић”, а када су у питању насељена места, то је у школи “Доситеј Обрадовић” у Омољици, затим “Вук Стефановић Караџић” у Старчеву, а за њима и сва остала насељена места, истакла је мр Татјана Божић.

                                                                                           (Фото: EPA.rs)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево