СРЕЋАН ПОЧЕТАК... Јарослав Хрубик, председник општине, у Основној школи у Уздину

Ковачица

Општина обезбедила анатомске ранчеве за све ђаке прваке

И ОВЕ ГОДИНЕ МАЊИ БРОЈ ПРВАКА

• Али охрабрује чињеница да је уписан већи број у вртиће него ранијих година

 

У први разред основне школе ове године у општини Ковачица пошло је 210 ђака, што је за 10 ученика мање него прошле године.

Међутим, охрабрује чињеница да је већи број уписане деце у дечје вртиће, који је ове године достигао бројку од 473 предшколца. Осим те, охрабрује и чињеница да ће сви свршени основци из Падине своје даље школовање наставити у својој земљи Србији.

Као и претходних година, тако и ове, локална самоуправа Општине Ковачица обрадовала је ђаке прваке, али и њихове родитеље, пригодним поклонима – анатомским ранчевима и сликовницама.

Основну школу у Уздину, заједно са замеником председника СО Стелианом Баланом, посетио је Јарослав Хрубик, председник општине, који је након уручења поклона свим првацима пожелео срећан почетак школовања, са жељом да вредно уче и буду добри ђаци.

Остале основне школе посетиле су Маријана Мелиш, помоћница председника општине и Тања Бубесков, начелница Општинске управе.

Иначе, што се тиче пандемије, Општинска управа испоштовала је све мере и процедуре које је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

                                                                      (Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.