Зграда Дома омладине у Панчеву

Заједници заједно

НИС помаже реконструкцију зграде Дома омладине у Панчеву

УЛАГАЊЕ У ТРАЈНЕ ВРЕДНОСТИ

• НИС је компанија која послује одговорно и има одличан однос са Градом, изјавио је Немања Ротар, већник за културу

Компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“ подржала је уређење и реконструкцију зграде Дома омладине у Панчеву, чији завршетак је планиран у марту ове године.

Подизањем  функционалности и адаптацијом делова зграде Дома омладине-културног симбола града Панчева, биће створени услови за рад младих музичара и других уметника, као и за одржавање разних манифестација, што ће допринети развоју културних вредности  града. Такође, реконструкцијом дела зграде биће обезбеђен и несметани прилаз особама са инвалидитетом, које ће подједнако моћи да учествују у свим културним догађајима у овој институцији.  Компанија НИС  препознала је значај  Дома омладине, његову историјску и традиционалну вредност за град, и подржала  његову реконструкцију у оквиру конкурса  друштвене одговорности „Заједници заједно“, са циљем промоције и развоја традиционалних и културних вредности  Панчева.

Дом омладине Панчева представља култно место окупљања младих Панчеваца и представља базу културних, образованих и забавних манифестација и догађаја, које годишње посети око 200 000 људи.

Марија Јевић, директоркa Дома омладине Панчево je на најавној конференцији поводом почетка реализације пројекта реконструкције зграде Дома омладине Панчево изјавила да ће подршка компаније НИС знатно унапредити услове рада ове институције. „Захваљујем се  НИС-у и конкурсу „Заједници заједно“ што су изашли у сусрет и што су  разумели потребу да млади раде и функционишу у бољем простору, што ће самим тим бити боље и за све нас,  кориснике Дома омладине“, изјавила је Јевтић.

Стефан Деспотовић, директор Дирекције за екстерне комуникације у НИС-у је овом приликом изразио задовољство што је компанија део једног оваквог пројекта који је намењен младима. „Сигурни смо да ће подршка једном оваквом пројекту значајно унапредити  квалитет садржаја Дома омладине и учинити га још приступачнијим за младе генерације. Слоган наше компаније је „Будућност на делу“, и у складу са тим,  трудимо се да свакога дана у пракси потврђујемо такво наше стратешко опредељење“, нагласио је Деспотовић.

Немања Ротар, градски већник задужен за област културе града Панчева је изјавио да град са Нафтом индустријом Србије сарађује дуги низ година. „НИС је компанија која послује одговорно и има одличан однос са представницима Града, као и са  институцијама културе.  Уверен сам  да ће се ова сарадња додатно продубити и драго ми је да се новац улаже у нешто што је трајне вредности, што ће опстати, нешто што је стварно битно, а то је инфраструктурна вредност“, нагласио је Ротар.

•••

Кроз програм друштвено одговорног пословања, а све у складу са својим корпоративним слоганом „Будућност на делу“, компанија НИС већ девет година за редом подржава и остварује партнерство са 11 градова и општина у Србији. До сада је подржано  више од 900 пројеката који су допринели социјално-економском развоју општина и градова, а у које је уложено више од  милијарду динара. За потребе грађана, компанија НИС је конкурсом у 2017. години у Панчеву подржала пет пројеката из области културе, спорта и екологије за које је издвојено 15 милиона динара.