СВЕ ПО ПЛАНУ... градоначелница Драгана Митровић у разговору са инж. Страхињом Бановићем

Вршац

Градоначелница Драгана Митровић у обиласку зоне „Север“

ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ БИЋЕ ТО ДРУГА ПРИЧА

• Нема даљег напретка града, нема даљег развоја без нове индустријске зоне, простора који ће Град Вршац понудити како новим инвеститорима, тако и онима који већ годинама успешно послују на нашој територији – истакла је градоначелница Митровић

Пошто је у понедељак потписала уговор за инфраструктурно опремање нове зоне са Управом за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине, градоначелница Вршца Драгана Митровић је већ данас обишла радове на изградњи доводника воде за нову индустријску зону „Север“

– Потписивањем уговора са Управом за капитална улагања Град Вршац наставља реализацију једног од најважнијих пројеката за наш град, а то је изградња индустријске зоне Север. Уговор је вредан 194 милиона динара, 85 милиона динара обезбеђено је од стране Управе за капитална улагања, а остатак новца обезбедио је Град Вршац. Ми смо у току 2021. године већ започели радове на овом пројекту изградњом доводника воде од града до индустријске зоне, истакла је градоначелница Драгана Митровић.

Радови на доводнику воде вредни су 84 милиона динара, а у динамику и захтевност овог посла данас се уверила и градоначелница.

– Обишли смо радове на изградњи доводника воде за нову индустријску зону СеверОни се одвијају према предвиђеној динамици и рок за завршетак је 180 календарских дана. Ово је део пројекта за који смо потписали уговор још током прошле 2021. године и један од најзахтевнијих појединачно посматраних када је инфаструктура у питању. Имали смо прилике данас овде да поразговарамо са грађанима из улица куда ће пролазити доводник воде и јако нам је важно да ове радове завршимо у што краћем року како бисмо што пре могли да наставимо да опремамо индустријску зону. Нема даљег напретка града, нема даљег развоја без нове индустријске зоне, простора који ће Град Вршац понудити како новим инвеститорима, тако и онима који већ годинама успешно послују на нашој територији, истакла је градоначелница Митровић.

Како кажу извођачи радови су веома захтевни, али се све одвија по предвиђеном плану.

– Цевовод је 6390 метара дужине и пречника 180 милиметара и напојног притисака 10 бара. Са сваким грађанином је обављен разговор и речено им је да ће се јавна површина вратити у првобитно стање, као и зелене површине. Радови протичу предвиђеном динамиком и изузетно су захтевни на овом делу зато што имамо јако пуно инсталација, гасовода, кућних прикључака, водовода, али људи успевају да савладају то и до сад нисмо имали хаварију, објаснио је инжењер Страхиња Бановић, из фирме „Градитељ НС“.