ПРВИ КРУГ ПРИ КРАЈУ... Маја Витман данас у Јабуци, сутра у...

Град Панчево

Пројекат јавно-приватног партнерства даје резултате

ДО САДА АСФАЛТИРАНО 138 УЛИЦА

• Радови на асфалтирању улица приводе се крају у Глогоњу, а у току су на Старом Тамишу, у Банатском Новом Селу, Омољици и Банатском Брестовцу
 Завршени су радови у Качареву и Долову, а данас су машине стигле у Иваново, а ускоро биће и у Старчеву

После последњих „зимских“ посета Банатском Новом Селу и Долову, Маја Витман, градска менаџерка, стигла је и у прву „пролећну“ посету Јабуци. Повод је исти: обилазаак радова на асфалтирању улица.

Након обиласка више улица у којима се радови приводе крају, Маја Витман је напоменула да су мештани Јабуке, директним улагањем из градског буџета и одговорним приступом реализацији пројекта јавно-приватног партнерства, за неколико месеци добили 11 асфалтираних улица.

ЈЕДНА ОД 11… у Јабуци, а једна од 138 у Граду Панчеву

Велики је значај пројекта јавно-приватног партнерства, јер смо остварили могућност да брзо и ефикасно уредимо сва приградска насеља и да равномерним улагањем подигнемо животни стандард свих мештана. Насељено место Јабука, на 11 км од града Панчева, има 6.500 становника. Данас се радови изводе на асфалтирању Улице ЈНА, која је једна од главних по свом значају, дужине 1,5 км и овом улицом саобраћа и градски превоз. Радовима је обухваћено и последње аутобуско стајалише. Нов изглед ове улице доприноси лепшој слици Јабуке, а на првом месту је то што је подигнута безбедност свих учесника у саобраћају.

Да би грађани били упућени, лежећи полицајци на две локације који су скинути приликом извођења радова, биће враћени након завршетка; и то на почетку улице и испред Установе социјалне заштите „Срце у јабуци“ Јабука. За само пар месеци 5,5 км путева у 11 улица у Јабуци, које су у склопу 138 асфалтираних улица, је веома брзо завршено. Поред Улице ЈНА, претходних дана радови на асфалтирању су завршени у улицама Николе Тесле и Омладинској, тако да су у Јабуци урађене следеће улице: Змај Јовина са тротоарима, Гоце Делчева, Вардарска, Струмичка, Маршала Тита, део улица Сутјеске и Машинске, Осоговска и Радничка улица.

Иначе, радови на асфалтирању улица и тротоара приводе се крају у Глогоњу, а у току су радови на Старом Тамишу, у Банатском Новом Селу, Омољици и Банатском Брестовцу.

У овом првом, кругу, завршени су радови у Качареву и Долову, а данас се кренуло са радовима у Иванову, а ускоро машине стижу и у Старчево, на своје последње сеоско одредиште. А последње, зато што у Старчеву за њих има најмање посла.