ЗАЈЕДНИЧКИ... Анка Симин Дамјанов (прва с лева) на потписивању уговора

Опово

Значајна помоћ Републике за активнију социјалну политику локалне самоуправе

ВИШЕ ПАРА – КВАЛИТЕТНИЈЕ УСЛУГЕ, АЛИ И…

• Општина Опово је једна од 146 локалних самоуправа којима су додељена средства у износу од 500 милина у сврху побољшања квалитета и квантитета социјалних услуга

Јуче потписаним уговором са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Општини Опово одобрено је 1.407.515 динара, а за финансирање услуга социјалне заштите из сфере надлежности општинске локалне самоуправе.

Анка Симин Дамјанов, заменица председника општине, која је у име Општине Опово потписала уговор, изражавајући задовољство одобреним средствима је истакла да ће се тиме значајно унапредити квалитет и квантитет социјалних услуга на територији целе општине.

Иначе, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписало је 146 уговора са представницима исто толико локалних самоуправа, у укупном износу од 500 милиона динара.

Министарка овог министарства Дарија Кисић, напомињући да је трансфер средстава локалним самоуправама пример заједничког рада на развоју социјалних услуга, истакла је  да се нада „да ће до краја године бити обезбеђена и додатна финансијска средства за овакву врсту подршке, пошто се показало да овакав начин рада и наменски трансфери и те како дају резултате“.