ШТО ДА НЕ... симболичка потврда подршке Града инвалидима рада

Вршац

Градоначелница Драгана Митровић посетила Градску организацију инвалида рада

ПОДРШКА ДА МАШТА МОЖЕ СВАШТА

Велико ми је задовољство што сам имала прилику да посетим Удружење инвалида рада и разговарам са члановима о њиховим раду и потребама – рекла је градоначелница Митровић

Уочи првомајских и ускршњих празника, градоначелница Вршца Драгана Митровић посетила је Градску организацију инвалида рада Вршац, једно од најстаријих и најбројнијих удружења на територији Града Вршца.  

Након пријатног разгледања радова-рукотворина, књига и слика, које су настале у оквиру бројних активности чланова Удружења, градоначелница је поразговарала је са њима о даљим плановима и потребама на унапређењу њиховог даљег рада.

  „Велико ми је задовољство што сам имала прилику да посетим Удружење инвалида рада и разговарам са члановима о њиховим раду и потребама. Град Вршац финансијски подржава активности и рад, како овог, тако и свих других удружења, путем Јавног конкурса за подстицање програма удружења из области социјално здравствене заштите, који се расписује два пута годишње. Поред финансијске подршке, помажемо и на многе друге начине, а то ће бити пракса и у будућности”, истакла је Митровић.

  Удружење својим активностима у значајној мери утиче на подизање квалитета живота ове осетљиве друштвене групе, кроз које се активно ангажују чланови и остварују продуктивно и креативно слободно време.

  „Креативна секција „Машта може свашта“, у оквиру које се праве разне рукотворине, ручни радови, украсни предмети и сувенири излажу се и продају на различитим манифестацијама у Граду. Поред ове секције, постоје и литерарна и сликарска секција у оквиру којих се организују књижевне вечери и изложбе. На овај начин креативног ангажовања кроз заједничко дружење,  доприноси се унапређењу менталног и физичког здравља наших најосетљивих старијих суграђана, кроз позитивну мотивацију и сарадњу”, додала је Митровић.