ОТВАРАЊЕ... Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина и Валериј Проскурин, директор Блока „Сервиси“ у НИС-у

Заједници заједно

Елемир добио тениски терен за будуће шампионе

ПРВЕНСТВЕНО ЗА МЛАДЕ, А ЗАШТО НЕ И ЗА..

У Елемиру је 15. октобра отворен тениски терен капацитетa 300 места чију је изградњу подржала компанија НИС у оквиру програма „Заједници заједно“. Свечаности, која је организована овим поводом, присуствовали су представници града Зрењанина, НИС-а, Спортског друштва „Нафтагас“, као и многобројне званице.

Чедомир Јањић, градоначелник Зрењанина, изразио је задовољство поводом отварања тениског терена у Елемиру. “Захваљујем се Нафтној индустији Србије што заједнички реализујемо 139. пројекат по реду на територији нашег града.  Мислим да то није мало, и надам се да ће много деце користити овај терен, као и они мало старији. Трудићемо се да побољшамо услове за тренирање наших спортиста. Један од приоритета је да склањамо децу са улице, а мислимо да је спорт прави начин да то урадимо”, истакао је Јањић.

Валериј Проскурин, директор Блока „Сервиси“ у НИС-у је овом приликом говорио о подршци компаније НИС пројектима намењеним младима и спорту. „Ми у НИС-у са задовољством подржавамо пројекте који грађанима омогућавају да се баве спортом, афирмишемо спортске вредности, а посебну пажњу посвећујемо најмлађима. Овај пројекат за нас представља „Будућност на делу“, јер подстиче младе да се баве спортом. Подршка овом пројекту за нас има и посебну симболику, јер је Елемир један од центара развоја тениса у Србији – овде је рођен један од првих наших Дејвис куп репрезентативаца, Иван Балаж, и надамо се да ће отварање овог терена допринети да у Елемиру расту и стасавају и будући тениски шампиони наше земље“, навео је Проскурин.

Подршком овом пројекту компанија НИС је, у складу са слоганом “Будућност на делу”, наставила да подржава развој спортске инфраструктуре и афирмацију спорта и спортских вредности. У 2017. години компанија је у оквиру програма “Заједници заједно” реализовала пројекте који су значајно побољшали услове за бављењем спортом у Зрењанину и подржала рад Фудбалског клуба „Раднички Зрењанин“, Кошаркашког клуба „Пролетер-Нафтагас“, као и Одбојкашког клуба „Клек“. За допринос развоју спортске инфраструктуре у Зрењанину почетком ове године, НИС је добио награду “Спонзор –донатор 2017” коју додељује Спортски савез Зрењанина.

•••

Програм друштвено одговорног пословања „Заједници заједно“ НИС успешно реализује већ десет година, а до сада је подржано више од 900 пројеката вредних преко милијарду динара који су допринели унапређењу квалитета живота у локалним заједницама широм Србије. Са градом Зрењанином НИС сарађује од почетка спровођења програма и у том граду је до сада подржано 139 пројеката у чију реализацију је уложено око 110 милиона динара.