И ЗА КРАЈ... Кристина, Анђелија, Дарко и Ђорђе и др Трајан Качина и Давор Стојковић

Вршац

Двојезични музичко-сценски приказ у сали Културног центра Вршац

ЛЕПО ПУТОВАЊЕ ПЕСМОМ КРОЗ ГРАДОВЕ

Ово је само  почетак реализације пројеката  младог удружења уметника „Креативна комуна“ из Вршца, које је по први пут имало прилику да званично представи свој рад – каже Кристина Керчобан, председница Удружења „Креативна комуна“

У суботу, 7. октобра, у сали Културног центра у Вршцу, одржан је музичко-сценски програм на македонском и српском језику  „Путовање песмом кроз градове“ у организацији Удружења „Креативна комуна“.

Наши млади уметници, Анђелија Стојановић и Дарко Ристески, уз пратњу на гитари маестра Ђорђа Миздрака, повели су нас на предивно музичко путовање по градовима Македоније и Србије. Изведбом старих, изворних македонских и нешто познатијих српских песама, публика се вратила у неко лепо доба, испуњено топлином и дивним  емоцијама. Млађа публика  имала је прилику да можда по први пут чује неке од песама, док су старије генерације реаговале на сваку изведену нумеру, певајући за све време концерта.

Концерту су присуствовали и др Трајан Качина, члан Градског већа за културу Града Вршца  и Давор Стојковић, директор Културног Центра Вршац.

Велику захвалност за реатизацију овог програма дугујемо Покрајинском секретаријату за образовање, управу, прописе и националне мањине-националне заједнице и Граду Вршцу, а такође и нашим пријатељима, Културном Центру Вршац и Дому омладине Вршац, који су нам били подршка и помоћ на овом пројекту.

Захваљујемо  свим члановима македонског удружења „Вардар“ Вршац на подршци нашој жељи да кроз овај музички програм дамо допринос мултикултуралности и међунационалној сарадњи  наша два пријатељска народа.

Ово је само  почетак реализације пројеката  младог удружења уметника „Креативна комуна“ из Вршца, које је по први пут имало прилику да званично представи свој рад. 

Срећни смо што је публика показала интересовање и уживала у програму који смо с љубављу припремали“ – истиче у свом саопштењу Кристина Керчобан, прва дама „Креативне комуне“.