ГРАЂАНИ МУ ВЕРУЈУ... Душан Ћурчић

Милетићево

Душан Ћурчић, председник Савета Месне заједнице Милетићево

ОД КУЋЕ ДО КУЋЕ И  – ЕТО РЕЗУЛТАТА

• Нећу бити нескроман ако кажем да је овај савет, на чијем сам ја челу скоро пет година, до сада најуспешнија локална управа у историји Милетићева
• Одлична сарадња са општинским руководством

Ево нас у Милетићеву, селу у општини Пландиште, на 500 метара од границе са Румунијом. Мало је то село. Има шест дужних и три попречне улице, у којима живи око 450 сељана, просечне старости од преко 46 година. У Главној смо улици, у којој се налазе и просторије Месне заједнице. Ту смо, на кафи са председником Савета месне заједнице Душаном Ћурчићем, који је  већ пет година први човек Милетићева, a 17 година одборник Скупштине општине Пландиште. Јасно је с којим, онда, ауторитетом располаже у свом Милетићеву.

-Као Савет Месне заједнице, ми смо поуздана спона између наших Милетићана, свих  њих, и локалне самоуправе, у којој сам ја у улози одборника Скупштине општине. Ми буквално са нашим суграђанима о њиховим проблемима разговарамо у њиховим кућама, не чекамо их да нас они траже, и зато нећу бити нескроман ако кажем да је овај савет, на чијем сам ја челу скоро пет година, до сада најуспешнија локална управа у историји Милетићева  – истиче Душан Ћурчић, додајући да  тако сигурно не би било да нема „изузетног  разумевања локалне самоуправе и њене ефикасне подршке свим нашим иницијативама“.

Шта све раде чланови Савета, а што им, рекло би се, баш и није у опису посла, убрзо сазнајемо од његовог председника, који каже да „поред свих послова који по природи ствари следују руководству месне заједнице, ми помажемо и комуналном предузећу у кошењу траве и уређењу гробља, помажемо свим удружењима, посебно Удружењу пензионера, помажемо  Фудбалском клубу „Граничар“, ловцима, помажемо јер то осећамо као своју моралну обавезу да као руководство села будемо увек тамо где се нешто за наше грађане и за наше село ради“, каже Ћурчић.

НЕКАД… Дом културе

-Оно што бих посебно желео да истакнем то је да смо уз помоћ локалне самоуправе и председника Општине Јована Репца реализовали неколико капиталних пројеката, од којих бих посебно истакао реконструкцију зграде Дома културе, што је прва реконструкција откако је та зграда подигнута, а подигнута је непосредно после Другог светског рата – са нескривеним задовољством истиче наш саговорник, додајући „да су, нажалост, до сада многи о томе раније само причали, а ми ни ту нећемо стати, идемо сада на оснивање фолклорне секције, а онда видећемо шта даље“.

Председник Савета каже да су, сем тога, у склопу школског дворишта изграђена и два дечја игралишта, са справама за вежбање, као и да су набављени и нови голови, нове кошаркашке табле са обручима,  а урађен је и терен за одбојку на песку.

САД… Дом културе

-Поред реконструкције зграде Дома културе, реализовали смо и још једну капиталну инвестицију за наше село, а то је изградња капеле – каже Ћурчић, напомињући да је то све резултат „огромне енергије коју ми, као чланови Савета, имамо у себи, а коју преносимо и на наше суграђане, као и квалитетне сарадње са свим установама чији је оснивач Општина Пландиште“.

-Имамо ми још доста идеја које желимо да реализујемо, како бисмо створили што боље услове за живот свих наших становника свих узраста, и у томе ћемо сигурно успевати и даље, јер иза себе имамо и моралну и финансијску подршку руководства општине, на челу са Јованом Репцем, коме и овом приликом желим да захвалим за све што је до сада учинио за нас Милетићане и за општину Пландиште, у целини – посебно напомиње наш саговорник, уз говор тела који се и те како слаже са речима које је изговорио готово у једном даху.

ДАТУМИ И…

   Милетићево је добило телефонску везу 1950. године, када и пошту. Године 1964. насеље добија и струју, а две године касније и  први асфалтни пут.

Након Другог светског рата изграђен је Дом културе, село је гасификовано 1988. године. Водоводна мрежа пролази кроз село од 2000. године.

Милетићевци ноћу на улицама, које су све асфалтиране, имају ЛЕД расвету, а и дању и ноћу бежични интернет.

ЦРКВА И…

Интересантно, данас се у дворишту цркве налазе два споменика, један борцима Првог, а други, борцима Другог светског рата. И још интересантније, ово село је имало чак 220 ратника који су, као добровољци, учествовали у пробоју Солунског фронта септембра 1918. године.

Године 2000. у селу је изграђено  осам избегличких кућа за 16 породица.

С. Батало (Старт 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.