СУНЦЕ НАД СВОМ ДЕЦОМ... Mаријета Банда, председница Удружења „Сунце Вршца“

Вршац

Други рођендан Удружења „Сунце Вршца“

ДОБРИ ЉУДИ ЗА СРЕЋУ ДЕЦЕ

Иако једно од најмлађих удружења, и по стажу и по узрасту својих чланова, „Сунце Вршца“ носилац је бројних акција које излазе из сопствених оквира, тако што повезује  и помаже остала удружења из домена социјалне заштите

Удружење родитеља деце и одраслих са инвалидитетом „Сунце Вршца“ прославило је свој други рођендан.
Прослави су присуствовали чланови и пријатељи Сунца, сви они који су се током читаве године трудили да деци пруже помоћ и руку пријатељства, и који су успели у својој намери да им обезбеде све услове за здравији раст и срећнији живот.
Иако једно од најмлађих удружења, и по стажу и по узрасту својих чланова, „Сунце Вршца“ носилац је бројних акција које излазе из сопствених оквира, тако што повезује  и помаже остала удружења из домена социјалне заштите.
„Од ове године Сунце Вршца је пункт за дистрибуције донације хране „Банке хране Војводине“ за укупно шест удружења, Црвеног крста у Вршцу и Школе за основно и средње образовање „ Јелена Варјашки“. На тај начин желели смо да поред логистичке помоћи коју пружамо, на неки начин објединимо рад наших удружења јер заједно можемо много више“- истакла је Маријета Банда, председница Удружења „Сунце Вршца“.
Поред тога Сунце Вршца је и носилац акције „Добри људи за срећу деце“ , која се реализује на нивоу читаве Србије, па тако и за Вршац и околину. Акција је замишљена тако што грађани направе пакетић по сопственом избору, украсе га честитком и донесу у Сунце Вршца које касније пакетиће донира деци слабијег материјалног стања. У акцију су се међу првима укључили чланови Удружења младих „Из принципа“:
„Увек смо спремни да помогнемо онима којима је то најпотребније, а посебно деци. Улепшати некоме детињство је најлепша ствар коју можете да урадите“- каже Сара Павлов, Удружење младих „Из принципа“.
Удружење за своје чланове два пута недељно организује едукативне радионице и часове фолклора под стручним вођењем и надзором а које се реализују уз подршку Града Вршца:
„Град Вршац кроз конкурсе за Удружења из области социјалне заштите финансира и суфинансира пројекте који су потребни за рад и функционисање удружења и  њихових чланова.

“Сунце Вршца“ окупља децу нижег узраста са проблемима у развоју и активно учествује у програмима које организујемо, овде сам данас и увек када је потребно да им пружим подршку- истакла је Маја Ристић Лажетић, чланица Градског већа за ресор социјалне заштите, подсећајући да „Сунце Вршца“ својим активностима показало је и овог пута да је за успех, заједнички рад и суживот потребна само добра воља свих нас који можемо да помогнемо, али и уживамо у друштву најмлађих који успешно савладају сваку препреку коју пред њих живот стави.