ОПОВО... у наредном периоду фокус на свим категоријама социјално рањивих група

Опово

Други округли сто на тему запошљавања социјално рањивих група

КОРАК ПО КОРАК И ДАНАС И СУТРА

• Локална самоуправа наставити да подстиче овакав тип пројеката и убудуће, напоменуо је Милош Марков, председник општине

На тему реализације пројекта „Корак даље у социјалној инклузији Рома у општини Опово“, који финансира Европска унија, а спроводи Општина Опово у партнерству са удружењима „Сигуран живот“ и „Инцијативе младих Опова“ (ИМО),  одржан је други округли сто за послодавце на тему запошљавања рањивих група, посебно пројектне циљне групе – ромске популације.

    Милош Марков, председник Општине Опово, обраћајући се присутнима,  истакао је да ће локална самоуправа наставити да подстиче овакав тип пројеката и убудуће, а да ће фокус у наредним пројектима бити и на осталим категоријама социјално рањивих група.   Досадашње резултате пројекта, који се завршава 3. новембра 2020, испред партнерске организације „Сигуран живот“, Ивана Обрадовић, менаџерка пројекта.

Зоран Стоименов, сувласник фабрике „Пирамида експерта“, социјалног партнера пројекта,  изнео је искуства у раду на пројекту као и изазове и предности на које су наилазили приликом запошљавања особа из циљне групе пројекта.

Међу учесницима су, поред представника компанија и предузетника, били и представници Националне службе за запошљавање, Центра за социјални рад, ЈЛС, Дома здравља и други.

(Према: Глас Опова)

Пројекат „Локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.