ПОНОСНА НА УРАЂЕНО... Драгана Митровић

Једно питање – више одговора

Драгана Митровић, градоначелница Града Вршца

НАШИ СУГРАЂАНИ СУ НАША СНАГА

Поносна сам на оно што смо у претходном мандату урадили за наш град, радили смо вредно у свим областима, заједно са нашим суграђанима, јер наша је обавеза да их слушамо и водимо рачуна о свим њиховим потребама

За Драгану Митровић, којој ових дана истиче други мандат на функцији градоначелнице Града Вршца, имали смо само једно питање:

— Шта је то чиме сте најзадовољнији и најпоноснији на истеку овог, другог четворогодишњег мандата на функцији градоначелнице?

Иза нас су четири веома успешне године за Град Вршац. Поносна сам на оно што смо у претходном мандату урадили за наш град. Реализован је велики број капиталних инвестиција које не само што су учиниле живот наших суграђана квалитетнијим и бољим, већ су неке од њих из корена промениле слику нашег града.

Радили смо вредно у свим областима, заједно са нашим суграђанима. Они су наша снага и радићемо још више, јер у плану су велике инвестиције.

Веома сам поносна на новоизграђени објекат Предшколске установе „Чаролија у Вршцу, који је почео са радом у новембру 2023. године. Како се налази у близини Градског парка, добио је име „Парк”, а предвиђен је за децу јасленог узраста, старости од једне до три године. Објекат је опремљен најквалитетнијом опремом, намештајем и играчкама за децу. Град Вршац је финансирао изградњу и опремање наведеног вртића, а његовом изградњом је трајно решен проблем листа чекања за јаслице.

Улагања у велики број улица и локалних путева, резултирало је њиховом обновом, у протекле 4 године. Само кроз уговор о јавно-приватном партнерству, урађена је реконструкција, али и изградња новог коловоза, на више од 15 километара локалних путева и градских улица. Такође, радило се и на уређењу тротоара, а једна од централних градских улица, Улица Вука Караџића, добила је нови сјај израдом новог тротоара, дрвореда и расвете. Приводе се крају и радови на изградњи новог кружног тока, за који је издвојено преко 50 милиона динара, а тиме ће се решити велики проблем, јер је ту била раскрсница која је представљала место успоравања саобраћаја и непотребне гужве.

Што се тиче комуналне инфраструктуре у граду и насељеним местима, поправљали смо стару, али и градили нову. Изградили смо канализациону мрежу дугу 15 километара и вредну 305 милиона динара у Павлишу и прикључили је на градски пречистач.

За изградњу Новог гробља у Вршцу уложено је 150 милиона динара и на тај начин је решен вишедеценијски проблем, због недостатка места на старом.

Реновирали смо висинске резервоаре за пијаћу воду, којом се снабдева Град, али и покренули пројектовање новог на Гудуричком путу.

Велико улагање у здравстене установе, допринело је да оне данас пружају знатно квалитетнији и шири спектар медицинских услуга, брже прегледе, дијагностику и лечење наших суграђана, захваљујући великим капиталним улагањима у изградњу, одржавање, опремање, хитне капиталне поправке, набавку медицинске опреме и висококвалитетних медицинских апарата.

Град Вршац је један од најбољих еколошких примера у региону, а томе је допринела и потпуна реконструкција постројења за прераду отпадних вода, које сада испуњава највише европске стандарде у овој области. Изградњом линије муља, потпуно је заокружен еколошки процес и може се рећи да вршачка канализација апсолутно сада не загађује околину. Реконструкцијом вредном око 7 милиона евра, пречистач је постао један од најмодернијих у земљи.

Град Вршац је и град културе, те нам је изузетно битно да улажемо у културу. Опремање Позоришта „Стерија најсавременијом опремом за светло, звук и видео је само почетак, а круг је затворен новим успешним пројектом и проблем крова ће у потпуности бити решен. Такође, Вршачка кула је добила прву, сталну изложбу, која на аутентичан начин показује како се одвијао живот током векова, унутар ње. Изузетно поштујемо наше знамените вршчане, у чију част смо поставили споменике, у „Руском парку”, који представља својеврсну алеју великана.

Претходних година смо улагали и у спортске клубове, али и инфраструктуру. Вршачки помоћни стадион добио је најмодернију подлогу од вештачке траве и трибине, а захваљујући и рефлекторима, заблистао је и за ноћне тренинге и утакмице. Такође је изграђена и пуштена у рад и спортска сала у Гудурици, тако да је још једно село добило модеран спортски објекат.

Како су наши најмлађи суграђани најбитнија карика и наша будућност, за нова дечја игралишта је опредељено преко 22 милиона динара.

Изузетно је битно да нагласим, да је поред свега наведеног, а много тога нас тек чека, само у последње 4 године у Вршцу отворено преко 840 привредних друштава и предузетничких радњи. Број незапослених се, од 2016. године, више него преполовио.

НАЈБИТНИЈА КАРИКА… подршка младима залог за бољу будућност

Водили смо се и водимо тиме, да средства распоредимо на све области и да нам пружи добру основу за наставак започетих инвестиција и почетак нових.

Равномерно улажемо у наш град и наша села, улажемо у образовање, обезбеђујемо више средстава за децу и породицу и сектор социјалне заштите, улажемо у пољопривреду, културу, туризам, комуналне делатности, саобраћајну инфраструктуру, заштиту животне средине, енергетску ефикасност, завршавамо велике капиталне пројекте, али и започињемо нове.

Велики су циљеви пред нама, још много тога је потребно урадити у времену које долази. Наставићемо да испуњавамо сва своја обећања. Зато ћемо радити још марљивије и још преданије.

Наша је обавеза да слушамо суграђане, водимо рачуна о њиховим потребама и напорно радимо на развоју сваког дела нашег Града Вршца.

(Старт 013)