АУТОРИТАТИВНО ... Драган Угринов ( у средини) за председавајућим столом

Опово

Драган Угринов, председник Скупштине општине Опово

УСПЕСИ СУ РЕЗУЛТАТ ОДГОВОРНОГ И ТИМСКОГ РАДА

• Угледајући се на рад и преданост председника Вучића и Владе Србије, локална самоуправа у општини Опово  настоји да уреди, изгради и опреми све оно што је важно за нормалан и функционалан живот свих грађана општине – каже Драган Угринов, председник Скупштине општине

Рођен је 1971. у Панчеву. Пре него што је изабран за председника СО Опово,  радио је у Заводу за јавно здравље Панчево. Завршио је Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину, а потом и Економски, да би потом одбранио мастер из области менаџмента у здравству.

Драган Угринов, члан СНС од 2009. године, одборник Скупштине општине Опово од 2012. године,  а њен председник од априла 2013. године.

• Које су то најважније одлуке које је Скупштина општине Опово донела у овом сазиву, а које се најнепосредније тичу већине грађана општине Опово ?

  • Скупштина општине је највиши орган власти у свакој јединици локалне самоуправе. Све Одлуке Скупштине су подједнако важне и битне и директно утичу на живот и рад свих грађана општине. Стога, парламент и одборници имају велику одговорност  и обавезу према грађанима који су их изабрали. Интерес свих грађана у сва четири насељена места је наш приоритет над приоритетима.

• Од тих одлука, набројте оне које су најконкретније допринеле бољем социјалном положају разних друштвених слојева ?

  • Таквих одлука  има много, и непрестано се ради на том плану, јер ова власт, како извршна тако и законодавна, све ово време је са грађанима, уз грађане и међу грађанима. Ми смо мала општина, знамо се, и ослушкујући потребе, проблеме и интересовања наших грађана,  радимо тимски на томе да створимо што боље услове за њихов живот и рад.

Од значајнијих одлука поменућу неке :

  • Одлука о социјалној заштити грађана у Општини Опово,
  • Одлука о регресирању дела тршкова за превоз студената и ученика средњих школа,
  • Одлука о остваривању права на „пакет за бебе“,
  • Одлука о финансирању трошкова боравка деце у предшколској установи,
  • Правилник о регресирању дела трошкова продуженог боравка деце,
  • Правилник о регресирању ужине за ученике основних школа…

• Шта сматрате највећим успехом овог сазива Скупштине општине, оно што остаје као трајна вредност за будућност која долази?

    –То што смо својим одлукама омогућили извршној власти да за ове четири године уради више него што је урађено двадесет година пре тога. И то у свим сегментима друштвеног живота, од значаја за грађане сва четири насељена места наше општине. Захваљујући одлукама одборника Скупштине општине, додуше, донетим првенствено на предлог извршне власти, иста та власт је реализовала бројне пројекте које, како кажете, остају као трајна вредност, и за будућа времена.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Опово – садашњост за будућност“ суфинансира Општина Опово.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.