АУТОРИТАТИВНО ... Драган Угринов на једној од седница Скупштине општине

Интервју

Драган Угринов, председник Скупштине општине Опово

РАДИ СЕ И ГРАДИ У СВИМ НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА

• Комуникација, сарадња и координација је увек двосмерна, отворена и непосредна. Само таквим приступом, сарадњом  и међусобним допуњавањем имамо овако добре резултате, који су видљиви, не на годишњем већ на дневном нивоу

За нашег љубазног саговорника Драгана Угринова, председника Скупштине општине Опово, имали смо неколико питања: о буџету за наредну годину, о раду најважнијих субјеката локалне самоуправе, као и о томе шта ће поручити одборницима и грађанима општине Опово на последњој седници пре избора на пролеће 2012. године.

  • Овај сазив СО усвојиће буџет за 2020. годину. Можете ли нам рећи о томе који ће бити најважнији приоритети  тог буџета?

  • Да, овај сазив Скупштине разматраће и  усвојити буџет за 2020. годину, до краја године, како и налаже Закон о буџетском систему. До доласка на власт Српске напредне странке у општини Опово, буџет је био искључиво социјални. Са овом влашћу клима у општини Опово се мења, постајемо градилиште. Ради се и гради у свим насељеним местима, уређују се и приводе намени објекти установа  и институција,  који су били запуштени годинама, путна инфраструктура се обнавља, индустријска зона дефинише  са намером привлачења инвеститора, културни, образовни и спортски објекти и садржаји су у експанзији, све то наши суграђани и те како  заслужују.
СВЕ ЈЕ ДРУГАЧИЈЕ… уређена зграда Дома здравља у Опову

Једном речју, од 2016.године буџет општине Опово је увек развојни, такав ће бити и 2020. године, без обзира што је изборна година, радиће се вредно као  и до сада.

    • Како оцењујете рад председника Општине, Општинског већа, и општинске управе и њихову сарадњу са Вама и одборницима СО, и у чему се она огледа ?

  • Рад председника  Општине, Већа и  Општинске управе је респектабилан. Зашто? Зато што смо ми  тим, радимо тимски и одговорно, и зато не изостају и резултати таквог рада. Комуникација, сарадња и координација је увек двосмерна, отворена и непосредна. Само таквим приступом, сарадњом  и међусобним допуњавањем имамо овакве резултате, који су видљиви не на годишњем већ на дневном нивоу. Такву радну климу је требало изградити, а треба  признати да је за то највише заслужан др Зоран Тасић, председник општине.

 А рад одборника?

  • У овом сазиву Скупштине,  по спроведеним изборима 2016. године, СНС је имала 14 одборника, данас, од 25 одборника, само њих четири нису чланови СНС. Одборници  СНС раде са високом личном и моралном одговорношћу, руководећи се интересима грађана у сва четири насељена места. Имамо у парламенту и четири одборника опозиције, представника претходне власти, који у раду Скупштине  не учествују. Два одборника опозиције се од конституисања овог сазива више нису ни појавила, а остали су делимично  били присутни, док се у последњих пар седница Скупштине опозициони одборници и не појављују. Због тога их сматрам  неодговорним и према себи и према грађанима, који су за њих гласали.

Шта ћете поручити одборницима на последњој седници овог сазива, а шта грађанима општине Опово уочи предстојећих избора на свом нивоима?

  • Мојим колегама одборницима захвалићу се на досадашњем преданом, одговорном  и савесном раду, а нашим  суграђанима поручујем: Драги грађани општине Опово, сведоци сте како је општина Опово изгледала пре 2016. године, а како изгледа данас. Нема ту шта да се прича превише, рад и резултати говоре сами за себе довољно, онај ко жели да види видеће и цениће, они који то не желе увек ће имати замерке. Доласком на власт, СНС је показала да цела Србија  треба и може да изгледа другачије, водећи рачуна о сваком граду, варошици и селу, подједнако.

Угледајући се на рад и преданост председника Вучића и Владе Србије, власт у општини Опово је настојала да уреди, изгради, опреми све оно што је важно за нормалан и функционалан живот свих наших суграђана. Вашим поверењем и у наредном мандату, како на републичком и покрајинском, тако и на локалном нивоу наставиће се изградња, опремање и модернизација сваког сегмента друштвеног живота. Зато вас позивам  да, на пролеће,  гласате  за – будућност Србије и општине Опово.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Опово – садашњост за будућност“ суфинансира Општина Опово.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.