ДОСТА УРАЂЕНО, АЛИ... Драган Миричић

Банатски Брестовац

Драган Миричић, председник Скупштине МЗ Банатски Брестовац

ПАПРИКИЈАДУ МОРАМО ВРАТИТИ

• Приоритети: даље асфалтирање улица, вртић, канализациона мрежа…

Банатски Брестовац се први пут помиње 1717. године, а како је то насеље добило име постоје две верзије. По првој, по брестовим шумама које су окруживале село током насељавања, а по другој, по Брестовику, месту одакле су дошли први досељеници, који су формирали ово насеље и у знак сећања дали му име по свом родном месту.

Највише становника ово насељено место имало је 1961. године – 4322, док по попису из 2011. године, место боравка у  Банатском Брестовцу имао је 3251 становник.

О томе шта се ради у овој месној заједници Града Панчева, шта је урађено и шта ће се радити, разговарамо са председником Скупштине Месне заједнице Драганом Миричићем.

-Актуелни сазив Скупштине Месне заједнице је као један од приоритета препознао потребу асфалтирања улица, тако да смо на том плану доста урадили, али има још посла, како Банатски Брестовац не би било насеље са најмање асфалтираних улица од свих насељених места града Панчева – каже Миричић, додајући и потребу сређивања постојећих и изградње и нових атарских путева.

У ПРИОРИТЕТУ… даље асфалтирање улица

Сем радова на асфалтирању улица, у време мандата новог руководства МЗ, изграђен је велики део колекторског канала, који обухвата четири улице, а сређена је и зграда Месне заједнице, као и сала Омладинског дома и сала за венчање.

-У сарадњи са ЈКП „Комбрест“ интензивно се ради на сређивању постојећих и формирању нових  зелених површина, а посадили смо до сада и преко 1000 садница – истиче наш саговoрник.

– Оно што нас ускоро очекује, то је изградња новог моста ка Поњавици, као и паркинга поред фудбалског игралишта – каже Миричић, подсећајући да су и за једну и за другу инвестицију средства већ обезбеђена. Кад већ споменусмо  Поњавицу, Маричић напомиње да „откада о њој брине панчевачко  ЈКП „Зеленило“ видне су промене у сваком погледу“.

ПОЊАВИЦА… ускоро изградња новог моста                                                  

Као будуће приоритете у раду, сем  асфалирања и осталих улица и атарских путева, председник Скупштине МЗ истиче и изградњу вртића и посао на изради пројектног плана за канализациону мрежу у селу. Што се водоводне мреже тиче, Банатски Брестовац је прикључен на градску мрежу, тако да се на том плану очекује само што скорија замена старих азбестних цеви.

Од манифестација по којима је Банатски Брестовац познат, Миричић са сетом каже да ове године није одржана чувена брестовачка „Паприкијада“, али „надам се да ћемо, у сарадњи са нашим Домом културе и удружењима, а уз помоћ и Града Панчева, успети да „Паприкијаду“ поново вратимо на туристичку мапу овог краја“ – каже Маричић.

СиБ

(Старт 013)

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево