СЛУШАЈУЋИ ГЛАС НАРОДА... др Зоран Тасић

СРЕЋНА 2020.

Др  Зоран Тасић, председник Општине Опово

ПОРЕД ОСТАЛОГ,  И ТО МНОГО ТОГА КАЗУЈЕ

• Општину Опово су током 2019. године посетили председник Србији Александар Вучић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, као и четири министра у Влади Србије: Бранислав Недимовић, Златибир Лончар, Зоран Ђорђевић и Вања Удовичић

Прво што бих истакао јесте да смо и у четвртој години мандата успели да одржимо темпо и континуитет у постигнутим резултатима. Води нас исти ентузијазам као на почетку, а цео тим све боље функционише о чему говоре постигнути резултати.

Када је у питању Општина Опово, годину која је сада већ иза нас, обележила су пре свега два догађаја: историјски важна посета председника Србије Александра Вучића, што је било први пут да „шеф државе“ дође у нашу малу општину, а други је реализација капиталног, дуго очекиваног пројекта комплетне реконструкције 12 километара локалног пута Баранда – Сакуле – Идвор. У питању је веома важан и фреквентан, али временом потпуно девастиран пут, који сада има нов коловоз са комплетном саобраћајном инфраструктуром, тако да је коначно функционалан и безбедан за саобраћај.

Поред поменутог имамо пуно разлога да будемо задовољни са 2019. годином. Урађене су V и VI фаза изградње пута Опово – Дебељача, асфалтирано је преко три километра улица и уређено нових три километара атарских путева. Радили смо на поплочавању тротоара и паркинга у централним зонама насеља, као и бетонирању пешачких стаза на раскрсницама. Грађанима ови, наизглед, мали пројекти јако значе јер им олакшава и улепшава свакодневни живот, а ми смо овде са задатком да слушамо глас народа.

Уређење индустријске зоне и ове године је било један од приоритета што је резултирало доласком инвеститора, отварањем нових производних погона и запошљавањем локалног становништва. Дом здравља Опово је добио модерну радиолошку опрему, школа у Баранди нову котларницу на пелет, а у Сакулама је изграђен мини пич терен за децу.

Активна социјална политика је све четири године један од препознатљивих сегмената наше стратегије и тако је било и ове године. Учинили смо све да овим категоријама у сваком смислу помогнемо и изађемо у сусрет. Непосредно и посредно преко ресорних установа организовали смо бројне акције и видове помоћи за социјално угрожене породице и старачка домаћинства.

Комунално предузеће је било на висини задатка у оквиру свих својих делатности. Зимска служба спремно је дочекала зимску сезону, радови још увек трају јер временски услови то допуштају и у току је крпљење ударних рупа. Такође, урађен је комплетан сервис фабрике воде, која сада ради без застоја, али и реконструкција водоводне мреже у две нове улице, што представља још један важан корак ка стварању још бољих услова за живот наших грађана.

Унапредили смо туристичку понуду тако да је ова привредна грана постала значајан чинилац у привреди наше општине. Поред манифестационог туризма, и културни, еко и агро  туризам привлаче све више посетилаца, како домаћих, тако и туриста из иностранства. Жеља нам је да створимо амбијент  градског живота. Радимо на томе да обезбедимо све садржаје који су доступни у граду, како бисмо са једне стране народ задржали, привукли да се врати или допринели да неки други баш општину Опово одаберу за место у коме ће живети.

Поред председника државе, нашу општину су ове године посетили и министри Бранислав Недимовић, Златибор Лончар, Зоран Ђорђевић и Вања Удовичић, као и председник Покрајинске владе Игор Мировић, што је свакако утицало на добру сарадњу са ресорним министарствима и покрајинским секретаријатима. Квалитетним аплицирањем на конкурсима Општина Опово је и ове године суфинансирана за више квалитетних пројеката.

У наредној години очекујемо још добрих резултата и имамо врло амбициозне планове. То су, пре свега, завршетак изградње пута Опово – Дебељача, комплетно реновирање објекта школе у Сакулама, изградња вртића у Сефкерину, асфалтирање нових улица, наставак преговора са инвеститорима, а континуирано радимо на реализацији пројекта изградње спортске хале у Опову. Наравно, већ у првој декади 2020. године очекују нас републички и локални избори. То је прилика да валоризујемо све оно што смо урадили у претходне четири године.

На изборе ћемо изаћи уверени у вољу народа да жели да настави еру развоја и напретка, а наши резултати рада говориће о нама. Очекујемо да добијемо поверење грађана Општине Опово и наставимо са развојем Опова, Баранде, Сакула и Сефкерина.

Исто очекујем и на републичком нивоу.

Председник државе Александар Вучић и Влада Републике Србије раде одличан посао, Србија коначно напредује, а грађани ће сигурно дати апсолутну подршку политици будућности.

Пројекат „Општина Опово – садашњост за будућност“ суфинансира Општина Опово.