ПРИПРЕМЕ... аутобус је ту, ту су матуранти, а ту је и већница мр Татјана Божић

Панчево

Додатна награда Града најбољим матурантима основних школа

ЈОШ  И СУБОТИЦА И ПАЛИЋ И…

• За 168 најбољих матураната основних школа Града Панчева, у организацији Актива директора, организована је посета Суботици, Зоолошком врту на Палићу и Палићком језеру

За матуранте основних школа Панчева – добитнике признања – Дипломе „Вук Караџић“ у школској 2020-2021. години, локална самоуправа Града Панчева, у сарадњи са Активом директора основних школа, организовала је екскурзију на север Војводине. За 168 награђених ученика предвиђен је обилазак туристичких знаменитости Суботице, као и посета Зоолошком врту на Палићу, а логично и одмор  на Палићком језеру.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа за образовање, подсећа да је градска локална самоуправа ову праксу увела 2016. године, а наставиће је и наредних година, истичући да су ђаци јако задовољни  овом акцијом, за коју је Град издвојио 554.000 динара, а којом су додатно награђени сви „вуковци“, како основних школа из града, тако и из свих насељених места.

Иначе,  Град Панчево је ове године из буџета  издвојио више од два милиона динара за награђивање најбољих ученика основних и средњих школа, као и најбољих судената.     Ученици основних школа – носиоци Вукових диплома и признања „Ученик генерације“ добили су књиге, за чију је  набавку  издвојено 225.600 динара, за најбоље средњошколце  издвојено је 99.000 динара за набавку књига и 744.000 динара за појединачне награде носиоцима Вукове дипломе и признања „Ученик генерације“, који су добили свако по 12.000 динара, док је  26 најбољих студената награђено  са по 30.000 динара, што све укупно износи 780.000 динара.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево