ВРХУНСКА ОПРЕМЉЕНОСТ... детаљ из информатичког кабинета

Ковин

„Ђурин“ музеј у ОШ „Ђура Јакшић“ у Ковину, али и…

КАД ДИРЕКТОР НИЈЕ САМО ДИРЕКТОР

• Сем музеја, ту су и савремена наставна и дидактичка средства, опремљен информатички кабинет, „паметни“ телевизори, табле…

Крајем прошле године, на иницијативу Саше Петровића, директора школе, у ОШ „Ђура Јакшић“ у Ковину, сређене су подрумске просторије и  једна од њих  претворена је у Музеј школе, колоквијално, „Ђурин“ музеј.

У музеју се могу видети стари реквизити и наставна средства за наставу из биологије, хемије, музичког… затим, старе фотографије, карте, дипломе, једном речју, на једном месту „сакупљене“ су бројне успомене на једно прошло време, али време које се не да заборавити.

ПОЧЕТАК… овако су до пре неколико месеци изгледале подрумске просторије

У реализацији овог оригиналног пројекта, сем директора Петровића и „теткица“, учествовали су и наставници Александар Милошевић и Роберт Мучи.

Али то није све што се тиче новости из ове основне школе. Наиме, током протекле године, у њеном другом делу, водило се рачуна и о подизању квалитета наставе, од првог до осмог разреда, и то набавком разних дидактичких средстава и опреме, а све у циљу подизања квалитета наставе на што виши ниво.

Тако су набављени „паметни“ телевизори, који повезани са интернетом и Андроид ТВ оперативним системом, омогућавају репродукцију мултимедијалних садржаја, а ту је и веза са наставничким лаптоп рачунаром…

Сем те опреме, за ученике 1. разреда и оне у продуженом боравку, опремљен је и информатички кабинет, и то најквалитетнијом опремом, лаптоп рачунарима, „паметном“ таблом, као и савременим наставним средствима, а не недостају ни камере за потребе снимања.

КРАЈ… а овако сада изгледа један кутак „Ђуриног“ музеја

Ни то није све, у школи постоји и Е-звоно, које показује тачно време, датум, редни број часа, а и колико је минута остало до краја часа. На реализацији овог пројекта, опет је учествовао директор Петровић, коме је у овом случају помагао један пријатељ из Београда.

(Фото: сајт школе)