Бела Црква

Дезинфикована сва насељена места у општини Бела Црква

У СКЛАДУ СА ФРЕКФЕНЦИЈОМ ЉУДИ

• Протеклог викенда улице у Белој Цркви дезинфиковане су по трећи пут, а у насељеним местима по други пут

Радници ЈП „Белоцрквански водовод и канализација“ у суботу су извршили дезинфекцију свих улица у самом граду, и то по трећи пут од почетка ванредног стања. Сем тога, дезинфиковане су и улице свих насељених места у општини, и са том праксом ће се наставити и даље, а у складу са фрекфенцијом људи на одређеним подручјима.

„Захваљујем месним заједницама чији су мештани уступили своју механизацију и извршили дезинфекцију уз нашу контролу. То су МЗ Банатска Паланка, Добричево, Банатска Суботица, Крушчица, Калуђерово и Кусић. Мештани из Црвене Цркве огранизовали су и урадили дезинфекцију и у Чешком Селу“ – рекао је Драгутин Јовановић, директор ЈП „Белоцрквански водовод и канализација“, напомињући да се дезинфекција врши раствором натријум хипохлорита, у дози коју су прописале надчлежне здравствене институције.

Све улице у самом граду дезинфиковане су по трећи пут, јер се дезинфекција врши на основу фреквенције људи, док су у насељеним местимадо сада  извршене две дезинфекције

Сем тога, свакога дана радници ЈКП „Белоцрквански комуналац“ дезинфикују троаторе и јавне површине, посебно око Дома здравља Бела Црква, Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“, поште, банака и малопродајних прехрамбрених објеката.

(Према: БЦИнфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.