Друштво

НИС подржао Ер Србију у акцији допремања помоћи у Србију

ЗА ПОТРЕБЕ ТРАНСПОРТА – 270 ТОНА ГОРИВА

• Као допринос сузбијању ширења вируса Covid-19 НИС ће подржати Ер Србију у акцији допремања помоћи у Србију са 270 тона горива, које ће бити утрошено за допремање медицинске опреме

Нафтна индустрија Србије одлучила је да помогне херојске напоре нашег националног авио-превозника, чије летелице у Србију свакодневно допремају медицинску опрему и враћају српске држављане, и подржала Ер Србију са 270 тона авио-горива. Овим поклоном компанија и запослени НИС-а уједно желе да изразе захвалност запосленима српског националног авио-превозника који су се одмах ставили на располагање држави и грађанима Србије и несебично се ангажовали на виталним задацима за сузбијање корона вируса у нашој земљи.

Заједничком акцијом, НИС и Ер Србија дају пун допринос напорима Републике Србије да се сузбије епидемија вируса Covid-19 и да се омогући да помоћ што пре буде стављена на располагање нашим здравственим радницима и грађанима.

Свој допринос у подршци заједници активно пружа и Клуб волонтера НИС-а. Чланови Клуба реализовали су бројне акције подршке грађанима, пре свега онима старијима, који су у условима епидемије најугроженија категорија становништва. Уз свакодневну помоћ старијим суграђанима, којима се купују и носе намирнице, чланови Клуба волонтера НИС-а, ангажовани су и на изради заштитних маски, дезинфиковању јавних површина и другим пословима који доприносе сузбијању ширења вируса Covid-19, саопштила је Прес служба НИС-а.