ДЕЦИ У СУСРЕТ... а деца то и те како умеју да врате, вишеструко!

Алибунар

Дечије културно лето“ почело „Дечијим петровданским данима“

СА ДЕЦОМ КАО АКТИВНИМ УЧЕСНИЦИМА

• После Банатског Карловца, програми у Николинцима, Добрици… и тако све до почетка нове школске године

Током целог школског распуста, од 9. јула до 31. августа, Центар за културу општине Алибунар, у сарадњи са Општином Алибунар, већ традиционално, организује низ манифестација под заједничким називом „Дечије културно лето“.

Богат и разноврстан програм обухвата низ активности, уз интерактивно учешће деце предшколског и школског узраста, и то, што је од посебног значаја, у свим насељеним местима општине Алибунар и све и свуда бесплатно.

Програмом су предвиђене позоришне представе за децу на отвореном, дечји маскенбал са аниматорима, а гостоваће и кловнови и ликови из познатих цртаних филмова. Осим тога, биће организоване и креативне радионице на отвореном, уз сликање, цртање, и наравно, игру.

Први дан „Дечијег културног лета“ обележен је маскенбалом и журком кловнова и аниматора, а све се одвијало у дечјем парку у Банатском Карловцу, а другог дана, 10. јула, деца су уживала у позоришној представи са Аладином у главној улози, коме њије изостајала дечја подршка да оставри све своје жеље, и што се тиче принцезе и што се тиче опасног духа.

Данас, 11, јула, најпре, децу у Николинцима, а потом и у Добрици, очекује „Пинокио“, чиме „Дечије културно лето“ почиње своју шетњу по свим местима општине Алибунар.

А тако све до 31. августа, све док не почне нова школска година и нове обавезе.

(Фото: Центар за културу)

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.