ЈАСНА РАЗЛИКА... Дарко Богосављевић

Три питања за…

Дарко Богосављевић, председник Општине Бела Црква

РЕЗУЛТАТИ НАШЕГ РАДА ВИДЕ СЕ СВУДА

• Општина ће  у наредном периоду посебно радити на унапређењу енергетске инфраструктуре, новим путевима, екологији, развоју спорта, образовања  и унапређењу здравствене заштите

— Шта је то најзначајније што је урађено у општини Бела Црква у време овог скупштинског сазива, како у области комуналне инфраструктуре, тако и на побољшању живота грађана свих узраста, у свим сферама њихове и свакодневице, aли и будућности?

-Од капиталних пројеката који су реализовани у протеклих четири године, у области здравства може се издвојити завршетак, опремање и пуштање у рад новог блока Болнице, опремљеног новим рендген апаратом. Поред тога, Болница као и Дом здравља Бела Црква су своје возне паркове допунили са неколико нових санитетских возила.

Изграђена је и опремљена Индустријска зона у којој је, након неколико деценија, отворена нова фабрика, која тренутно запошљава 350 радника. Завршетком Индустријске зоне створени су услови за долазак нових инвеститора и отварање нових радних места.

КАО НОВА… ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Белој Цркви

По питању комуналног опремања, изграђена је нова, покривена Агрико пијаца. Услови у којима продавци  сада нуде своје производе купцима су на највишем нивоу. Површина пијаце је око 2000 м2 , опремљена је расхладним витринама, услужним хладњачама и део је климатизован. Пројекат је финансиран средствима ЕУ, преко ИПА пројекта  прекограничне сарадње са Републиком Румунијом.

У области предшколског и основног образовања, реконтруисано је шест објеката,  изграђен је адреналин парк, дечије игралиште у градском парку, изведени су радови на реконструкцији градског стадиона, изграђена је и отворена балон сала у селу Крушчица,  реконструисана ограда око школског терена у селу Дупљаја.

У ИСТОМ СТИЛУ… зграда Општинске управе

Између Беле Цркве и насељеног места Врачев Гај изграђена је бициклистичка стаза, асфалтиране су уличне саобраћајнице у насељеним местима Бела Црква, Врачев Гај, Гребенац, Крушчица, Банатска Паланка, Добричево, Банатска Суботица.

Када ће бити завршени инвестициони пројекти чија је реализација у току, а  који су од посебног интереса за већину грађана,  и који су то значајни пројекти који су у плану да буду започети и завршени у наредних неколико година?

  • У току је  изградња нове спортске хале, и њен завршетак је планиран до краја текуће године. Овај објекат ће након завршетка имати 350 седишта, нове свлачионице, тушеве и тоалете. Биће то једини објекат који испуњава услове за одржавање спортских такмичења на територији општине Бела Црква. Овај пројекат је становницима општине обећаван последњих 35 година, а осам пута је пројекат започињан и обустављан.

Планови за наредни период су проширење Индустријске зоне и довођење нових инвеститора, на првом месту. Бела Црква, као познато туристичко место има потребу за обогаћивањем туристичких садржаја и продужетак сезоне на на више месеци у току године. То се може постићи изградњом нових садржаја, као што је првенствено затворени базен са инфраструктуром који би имао статус туристичко-рекреативног центра. Даље, Општина ће радити на унапређењу енергетске инфраструктуре, новим путевима, екологији, развоју спорта, образовања  и унапређењу здравствене заштите.

Која је Ваша порука свим становницима општине Бела Црква за 21. јун,  и шта је то о чему би посебно требали да воде рачуна када размишљају о том дану?

-Порука гласачима је да добро процене обећања других и реализацију наших обећања у претходном периоду и планова за наредни период. Управљање кризном ситуацијом током епидемије вируса која нас је задесила, најбољи је показатељ способности власти. Предузете су све мере за смањење ширења вируса, организовани су кол-центри и помоћ старијима од 65 година, на свака три дана вршена је дезинфекција свих насељених места, бесплатно је вршена расподела дезинфекционог средства, обезбеђени су пакети за све суграђане са примањима испод 30.000 динара, као и за социјално угрожене породице.       Свако ко живи или дође у посету нашој општини може видети јасну разлику у односу на претходни период, као што сам већ напоменуо, у нашој општини је изграђено пуно  нових и реконструисано више постојећих објеката, изграђено је или реконструисано највише саобраћајница у протеклих неколико деценија, изграђена индустријска зона и увелико радимо на еколошким пројектима.

Позивам све суграђане да  се приликом гласања воде видљивим резултатима рада из периода који је за нама, а ми ћемо као и раније своја обећања испуњавати.

(Старт 013)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.