Панчево

Стигао још један контингент нових еколошких аутобуса

НОВА ЕРА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА У ПАНЧЕВУ

• Петнаестог јуна стартује инвестиција вредна више ос 1,2 милијарде динара

Петнаести јун се приближава, дан када ће престати да постоји АТП Панчево, а јавни превоз грађана преузима „Пантранспорт“, приватни партнер Града Панчева.

Иначе, кроз процес јавно-приватног партнерства, Град је обезбедио 60 најмодернијих еколошких аутобуса, који ће сви бити „на броју“ 15. јуна, када „Пантранспорт“, конзорцијум више домаћих превозника, стартује са превозом путника. Сем набавке аутобуса, „Пантранспорт“ је у обавези да изгради и нову аутобуску станицу, на знатно прикладнијем месту него где је садашња.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, је овом приликом изјавио:

  Доласком аутобуса предузећа “Пантранспорт”, који је приватан партнер Граду Панчеву у реализацији јавно-приватног партнерства везаног за комуналну делатност јавног саобраћаја, почиње реализација инвестиције вредне више од милијарду и 200 милиона динара. Овај пројекат је од огромног значаја за наше суграђане и за град Панчево. Наши суграђани ће добити један комфоран, најмодернији јавни превоз са савременим системом наплате карата и сигуран сам да ће ово предузеће, заједно са Градом, учинити све да наши драги Панчевци добију тачан и квалитетан јавни превоз.

Радомир Видојевић, директор “Пантранспорта” је, узвраћајући, рекао да стартује „нова ера јавног превоза у Панчеву“.

– Све ово што смо имали до сада је дијаметрално различито од онога што ћемо ми направити на плану организације превоза и наплате карата у будућем времену. Што се цене карата тиче, њих одређује тржиште и цене горива, али очекујемо да се оне неће мењати у наредном периоду – изјавио је Радомир Видојевић.

(Фото: сајт ГУ)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево