Опово – Вршац – Бела Црква – Ковин – Панчево

Посета председника Републике Србије Јужнобанатском округу  

БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ ЈЕ У СИГУРНИМ РУКАМА

• Председник Србије Александар Вучић обишао је данас Опово, Ковин, Вршац, Белу Цркву и Панчево
• У Србији у протеклој години било је више инвестиција него у свим земљама Западног Балкана заједно

У оквиру реализације пројекта „Будућност Србије“, данас је, председник Републике Србије Александар Вучић, после Пчињског,  посетио  Јужнобанатски управни округ.

Посету другом по величини округу у Србији, председник Вучић започео је у Опову. Пред више од хиљаду грађана, председник Вучић је подсетио на последице промашаја претходне власти, које нису мимоишли ни ову малу јужнобанатску општину, да би потом, обилазећи деоницу пута Опово – Дебељача, са директором „Путева Србије“ Зораном Дробњаком, обећао скори завршетак изградње овог пута, чиме ће Опово бити „пречицом“повезано са Ковачицом, што ће у многоме допринети бољим привредним потенцијалима обе општине. Председник Вучић је рекао да ће Опово, изградњом ауто-пута Београд – Зрењанин и Зрењанин  – Нови Сад, добити још једну стратешку шансу за даљи привредни развој.

Након Опова, председник Вучић је кренуо пут Вршца, да би се, накратко, задржао у Банатском Новом Селу, где је посетио Пољопривредно газдинство „Максимовић“, где је у разговору са пољопривредним произвођачима наговестио нове субвенције и погодности за пољопривреднике.

У граду Вршцу је председник Вучић најпре посетио фабрику воде у Павлишу, која Вршчанима обезбеђује једну од најквалитетнијих вода у Србији, да би потом разговарао са менаџментом компаније HITeam. Председник Вучић је обишао и ШЦ „Никола Тесла“, за који је председница Владе Ана Брнабић рекла да је један од најуспешнијих у Србији и да се она лично ангажовала у санирању кровне конструкције ове школе. Обраћајући се грађанима, којих је било преко три хиљаде, председник Вучић је обећао нове инвестиције у овај град, који ће изградњом ауто-пута Београд – Панчево – Темишвар добити нову развојну шансу,.

После Вршца, председник Вучић је посетио белоцркванску болницу за плућне болести „Др Будисав Бабић“. Пред више од хиљаду и по Белоцрквана, председник Вучић је говорио о развојним шансама ове општине, њеним туристичким, али и привредним потенцијалима, и да је то оно што је будућност Србије.

У Ковину је председник Вучић обишао индонежанску фабрику печурака, да би потом у Установи за спорт разговарао са спортистима јужног Баната.

Завршавајући посету Јужнобанатском управном округу, председник Вучић се, после посете фабрици „Утва ваздухоплови“, обратио хиљадама Панчеваца који су га дочекали испред зграде Градске управе.

Сумирајући утиске посете Опову, Вршцу, Белој Цркви и Ковину, председник Вучић је рекао да је срећан што је видео да је доста тога урађено, али и несрећан када је прочитао писмо које му је уручила једна Вршчанка, у коме говори да четири члана њене фамилије живи само од њене пензије. –Јесмо урадили много тога, али и много тога још треба да урадимо, да доведемо нове инвеститоре, као што је немачки ZTF, у којем ће већ од априла посао наћи преко хиљаду људи, и то је пут којим ми идемо, то је пут на којем смо затекли 25,9 одсто незапослених, да би данас стигли до 11,3 одсто – подсетио је председник Вучић, додајући да је Србија у протеклој години имала више инвестиција него све земље Западног Балкана заједно.

-Народ се не може преварити, сигурну будућност Србији могу да обезбеде само поштени и маљиви људи, а не они који су Србији пљачкали до испод ноктију, али биће ускоро донет и тај закон о пореклу имовине, па да видимо ко је шта и како стекао, ево, ја се први пријављујем, а онда ћу видети и њих, који би поново да се врате, иако знају какву су нам Србију иза себе оставили – рекао је председник Вучић, обећавајући да ће и ове године бити повећања и зарада и пензија, што ће бити опет као резулат рада и раста БДП-а, а не договора двеју партија.

-О судбини Србије  неће одлучивати стране амбасаде, нити они који су у своје време одржали чак 450 телефонских седница, него њени грађани, јер ми водимо своју политику и само смо Србији одговорни и никоме више – поручио је председник Вучић.

Током посете Јужнобанатском управном округу, у пратњи председника Александра Вучића били су и председница Владе Србије Ана Брнабић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, потпредседник ИО СНС Бранко Маловић и други званичници.