БИТИ СВЕ БОЉИ И БОЉИ... Бранко Куриљ

Образовање

Бранко Куриљ, директор ШОСО „Мара Мандић“ Панчево

БЕЗ ПОМОЋИ ГРАДА НЕ БИСМО УСПЕЛИ

• Ићи напред, бити све бољи и бољи је наша идеја водиља, а све у корист наших ученика, и у том смислу имамо пуну подршку градске власти

У другом делу разговора са Бранком Куриљом, директором панчевачке ШОСО „Мара Мандић“, питали смо нашег саговорника како је задовољан сарадњом са локалном самоуправом града Панчева?

-Школа “Мара Мандић” има озбиљну подршку од стране градских власти, оцењује директор Куриљ и изражава своју захвалност градоначелнику и надлежним већницима. Како каже, без помоћи Града ова школа не би успела сама да уреди стари монтажни објекат у дворишту школе где је данас, поред учионица, смештена и терпезарија, па ученици не морају да доручкују или ручају у учионицама, како је то било раније. Неких две године није било средстава за ужину за ученике и тај проблем је решен уз помоћ градских власти.

– Задовољан сам сарадњом са локалном самоуправом. Са једне стране, новца за школу никад није доста, али са друге стране, знам и да градска каса није бунар без дна и баш зато и ми сами много штедимо, водимо рачуна о свему како би могли још нешто урадити за школу. А урађено је доста последњих година и идеја нам је да тако и надаље наставимо што опет зависи од економског стања целог друштва. Ићи напред, бити све бољи и бољи је наша идеја водиља, а све у корист наших ученика – наглашава наш саговорник и оцењује да све то што је постигнуто много значи и родитељима и утиче на то да се одлучују на то да своју децу упишу у ову школу.

КОЛЕКТИВ

  Директор “Маре Мандић” сматра да је ова школа пуно напредовала, а заслуге за то не приписује себи већ својим сарадницима и целом колективу. Данас је у овој школи, која има око 200 ученика у основном и средњем образовању, од којих чак 150 ради по неком од два индивидуална програма рада, запослено око 80 људи који, како он каже, чине један велики, уигран и успешан тим.

– Директор је можда први човек школе, али је више само координатор целог колектива којег чине способни, стручни људи који беспрекорно функционишу као једно. А за све успехе најзаслужнија су сама деца, њихови наставници и родитељи па тек онда директор – скроман је директор Куриљ, који је ове године обележио 35 година рада у просвети и који, после свог тог времена, ученике ове школе сматра својом децом.

СПОРТСКИ УСПЕСИ

  Школа “Мара Мандић” бележи бројне успехе својих ученика на свим такмичењима. Тако су ученици ове школе граду Панчеву ове године донели шест медаља са Специјалне олимпијаде из Аустрије, али нису једини: у стоном тенису ученици ове школе су увек у врху у Републици, ове године на државном првенству освојене су по једна златна и сребрна медаља, као и два четврта места. На државном првенству у пливању ученици ове школе ове године, такође су били успешни, освојили су седам медаља, а на републичком такмичењу у инклузивном  фудбалу, ученици “Марине” школе и чланови клуба “Кликер” са другарима из ОШ “Мирослав Мика Антић” из Панчева освојили су бронзану медаљу у мушкој и златну у женској конкуренцији. На првенству у одбојци на песку женска екипа је била успешнија и освојила је бронзану медаљу, док је мушка екипа била пета.

И. Владан

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево