Још један пројекат НИС-а кроз програм друштвено –одговорног пословања „Заједници заједно“

Заједници заједно

Компанија НИС подржала је пројекат постављања  бетонских столова за стони тенис

НОВОСАЂАНИМА БЕСПЛАТНА РЕКРЕАЦИЈА НА ОТВОРЕНОМ

• Овим пројектом НИС жели да унапреди квалитет спортских садржаја у граду, афирмише спортске вредности и здрав начин живота младих

Компанија НИС је у оквиру програма „Заједници заједно“ у сарадњи са Стонотениским клубом „Нови Сад“ и управом града, подржала пројекат  постављања бетонских столова за стони тенис на 10 јавних површина у граду

Реализацијом овог пројекта, омогућена је бесплатна рекреација на отвореном за све Новосађане који су и сами учествовали у одабиру локација за поставку столова, путем јавног гласања. Овај пројекат, први је овакве врсте у Новом Саду, а његовим спровођењем компанија НИС жели да унапреди квалитет спортских садржаја у граду, афирмише спортске вредности и здрав начин живота код младих.

Свечаној промоцији присуствовали су представници компаније НИС, локалне самоуправе и Стонотениског клуба „Нови Сад“. Догађај су  употпунили  и наши најбољи стонотенисери и параолимпијци Борислава Перић-Ранковић, Златко Кеслер и Миливоје Ковачевић, који су заједно са малишанима из Стонотениског клуба „Нови Сад“ и деце Дома у Ветернику одиграли стонотениски меч.

    Огњен Цвјетичанин, члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада је овом приликом изразио задовољство што је град постао богатији за још један спортски садржај.  „Овде на Житном тргу  и на још девет локација у граду, биће постављен сто за стони тенис, који ће  бити доступан свим грађанима. Нама је у интересу да стварамо услове које ће задовољавати потребе грађана, од најстаријих до најмлађих, и зато смо са наше стране пружили подршку пројекту и зато ћемо наставити да подржавамо све пројекте који омогућавају да се деца друже напољу и да усвајају здраве начине живота. Захвалио бих се компанији НИС, која се увек одазива оваквим иницијативама и годинама помаже кроз различите пројекте побољшању услова живота нашем граду, и Стонотениском клубу „Нови Сад“ који је један од главих оперативаца овог дешавања“.

Дан Фрациле, из Стонотениског клуба „Нови Сад“, захвалио је компанији НИС и Граду Новом Саду на подршци. „Свака спортска организација поред својих достигнућа има и друштвену одговорност и обавезу и према окружењу у којем се налази. Ми смо на овај начин желели да се одужимо грађанима Новог Сада за подршку коју нам континуирано пружају. Захваљујем се Граду, Компанији НИС и свима који су нам помогли да ову идеју спроведемо у дело, а у пројекат смо укључили и грађане који су гласали за локације на којима ће бити постављени столови. За две недеље, прикупили смо 10 хиљада гласова на основу којих смо одабрали десет локација. Симболично, столове смо назвали по нашим прослављеним стонотенисерима и стонотенисеркама, желећи тиме да их уверимо да нисмо заборавили на њихове резултате и трофејна стара времена, када су освајали , европске, светске, олимпијске медаље“.

Славко Пећанац, руководилац пројекта бушења у компанији НИС изразио је велико задовољство што је компанија препознала важност пројекта и подржала га у оквиру програма „Заједници заједно“: „Наша компанија са задовољством подржава пројекте који грађанима омогућавају да се баве спортом, и посебну пажњу посвећујемо најмлађима који су будућност наше земље. Овај пројекат је окренут нашим суграђанима, првенствено нашим најмлађима и можемо слободно рећи да он представља будућност на делу. Оно што нам је  посебно драго је да су у овом пројекту били укључени и грађани Новог Сада,  који су својим гласовима одлучили на којим локацијама ће бити постављени столови. Сарадња наше компаније са  Градом Новим Садом траје већ девет година  и  ми ћемо и у наредном периоду наставити да подржавамо и улажемо у пројекте који унапређују живот на боље читаве заједнице

•••

НИС кроз програм друштвено-одговорног пословања „Заједници заједно“ у Новом Саду већ 9 година успешно реализује пројкете који унапређују живот заједнице. Тако је до сада у складу са потребама града, кроз овај програм реализовано 86 пројеката и уложено више од 146 милиона динара. Само у 2017. години, компанија је уложила 15 милиона динара у пројекте попут реновирања Опсерваторије на Петроварадинској тврђави, изградњи првог комбинованог дечијег игралишта, као и  ревитализација и уређење Дунавског парка.