СНОВИ СЕ ОСТВАРУЈУ... Анђела Витман у акцији

У друштву са…

Анђела Витман, српска репрезентативка у бадминтону

БАДМИНТОН ЈЕ МОЈЕ ОПРЕДЕЉЕЊЕ И МОЈ ЖИВОТ

• Прошла година је била историјска за развој српског бадминтона, а међу најуспешнијим такмичарима је и Панчевка Анђела Витман, која је успела да освоји значајна одличја и да се, са својим партнерима, бори за сам врх листе најуспешнијих играча и, наравно, за остварење сна сваког спортисте, учешће на Олимпијским играма

Током прошле, 2022. године, српски бадминтон је доживео прави процват, са оствареним резултатима који су свакако од историјског значаја.

А међу онима који су заслужни за ове резултате издваја се и млада Панчевка Анђела Витман, која тренутно заузима прво место на Светској јуниорској ранг листи у мешовитом дублу. Поред тога, са својим партнером у сениорским такмичењима Михајлом Томићем, Анђела је на крају прошле године заузимала 57. место на листи Светске бадминтон федерације за мешовите дублове, што је најбољи пласман српских играча у историји.

  • Бадминтон је веома динамичан и интересантан спорт и током претходних година, уз подршку Министарства за спорт Републике Србије, председника Спортског савеза Србије и тима тренера који се свакодневно баве нашим радом, код нас он бележи своје историјске резултате. Интересовање за бадминтон код мене постоји још од малена. Иако га људи често играју рекреативно, испред куће или на плажи кад оду на море, бадминтон је свакако озбиљан спорт, када се њиме професионално бавите – каже тренутно најбоља јуниорка света у мешовитом дублу и открива да је њу највише привукла брзина овог спорта, пошто је бадминтон један од најбржих спортова са рекетом. Како она даље каже, од кад је почела да се бави бадминтоном, на сваком тренингу даје свој максимум, тако да су сви постигнути резултати само одраз тог њеног труда и одрицања.  па самим тим и не треба да чуди да је она данас најуспешнија јуниорка света у мешовитом дублу.
ВЕЋ НАВИКЛА… Анђела на постољу, по ко зна који пут
  • Наравно, као и сваки други озбиљан спорт, и бадминтон такође захтева пуно времена, дисциплине и рада. Мој највећи мотив јесу циљеви које сам ја сама себи задала а тичу се моје спортске каријере. Самим тим, због свакодневог промишљања о истим тим циљевима, није ми тешко да свакодневно идем на тренинге, бадминтон је нешто што волим и што ме испуњава. С обзиром на чињеницу да сваки дан путујем за Београд у Тренинг центар на Ади Циганлији, како бих тренирала два пута дневно, ванредно похађам панчевачку Гимназију где сам тренутно трећа година и све то ми оставља веома мало времена за дружење – каже Анђела Витман и додаје да је то једна од “жртви” коју је спремна да истрпи зарад остварења својих спортских циљева и због чега јој, како сама каже, нимало није жао. Бадминтон је моје опредељење и мој живот, напомиње Анђела.
ПРЕДАХ… и договор са тренерима пре још једне победе

Кад је реч о прошлој години, наша саговорница оцењује да је то била једна од најуспешнијих и најtежих година током које је обишла преко десет различитих замаља у којима се такмичила. Најзначајнији успеси по којима ће она памтити 2022. годину су златна медаља на турниру Yonex Slovenia Future Series, сребрна медаља у Норвешкој (International Series) и за њу, како каже, сигурно најдражи турнир, Европско првенство за јуниоре које је одржано у Србији, уз невероватну подршку, а где је, са својим партнером Виктором Петровићем, стигла до четвртфинала у мешовитом дублу.
– Што се тиче ове, 2023. године, концентрисана сам искључиво на сениорске турнире, на којима ћу дати свој максимални труд, а како бих могла да будем за корак ближе својим највећим циљевима и успесима. Када о томе говорим, то се највише односи на грађење најзначајнијих спортских резултата који ће ми трасирати пут за Олимпијске игре. Такође, што се тиче будућности, највећи сан су ми најпрестижнија одличја, медаља са Олимпијског, Светског и Европског првенства –  истиче млада српска репрезентативка и додаје да је први турнир ове године одржан је у Естонији, где је она, са партнером освојила бронзану медаљу на Светском сениорском купу.

Следећа дестинација је у фебруару у Печују у Мађарској, најављује Анђела Витман, најбоља јуниорка света у мешовитом дублу, којој захваљујемо на издојеном времену и желимо остварее свих снова.

(Старт 013)