УСКОРО ЈОШ ЈЕДАН НОВИ ПУТ... Ана Брнабић и Сања Петровић у Делиблату (Фото: Општина Ковин)

Kовин – Делиблато

Ана Брнабић на отварању обновљене деонице пута од Ковина до Делиблата

СТИЖУ ТУРЦИ И У КОВИН

• Председница Владе Србије најавила скорашњи долазак турског инвеститора „Мел текстил“, као и реконструкцију саобраћајнице од Делиблата до Мраморка

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравила је 21. децембра у Делиблату, где је присуствовала отварању обновљене деонице пута од Ковина до Делиблата.

Том приликом, у друштву са председницом Општине Ковин Сањом Петровић, Ана Брнабић је најавила скорашњи долазак турске фирме „Мел текстил“ у Ковин, која ће у почетку имати потребу за  око 300 радника.

Истичући да је реконструисан пут у дужини од 9,1 километар, председница Влада је подсетила да су за Србију „важни ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али да је једнако важно обнављати и градити и локалне и регионалне путеве“, додајући да је у Србији у последњих неколико година изграђено на стотине километара таквих путева.

„Пред нама је реконструкција пута Делиблато – Мраморак, то ћемо сигурно урадити јер ми не дајемо празна обећања, него радиммо и завршавамо“, напоменула је Брнабић, додајући да   председник Александар Вучић често напомиње да треба више тога урадити за Банат.

Сања Петровић, председница Општине Ковин, подсетила је на чињеницу да је  локална самоуправа протеклих година уложила 210 милиона динара у путну инфраструктуру, истичући добру сарадњу са републичком влашћу.

И.Б.

Пројекат „Ковин јуче и данас – оно што остаје“ суфинансира Општина Ковин.

Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.