СОШО „МАРА МАНДИЋ“ ... стигли ускршњи пакетићи од „Огњишта“

Хуманост на делу

Акције Удружења добрих људи “Огњиште” из Панчева се настављају

ОДСКОРА И СЕКЦИЈА СИНДИКАТА РНП

• Удружење добрих људи “Огњиште” већ две године свакодневно помаже угроженима, а недавно је успела да шесточланој породици из Новог Милошева помогне да добије кров над главом

Удружење добрих људи “Огњиште” из Панчева је хуманитарна организација која је за две године свог постојања организовала и успешно привела крају бројне акције којима је помогла многима, од социјално угрожених породица широм Србије до установа попут манастирског дома Света Петка у селу Извору, поред Параћина.

Славко Радојчић, председник и оснивач “Огњишта”, каже да је годинама са пријатељима и породицом помагао другима, а да је оснивање оваквог удружења видео као начин да правно регулише свој хуманитарни рад али и да окупи још више људи који желе да помогну другима. И у томе је успео. Данас “Огњиште” окупља велики број хуманих људи, али и предузетника, предузећа и других организација који су спремни да у сваком тренутку крену у акцију помоћи онима којима помоћ треба. Треба рећи да је рад “Огњишта” потпуно транспарентан и јаван, а да се за сваки динар редовно објављује како је потрошен.

Поред свакодневних акција помоћи социјално угроженима, ово удружење је последњих месеци активно и по питању прикупљања средстава за лечење болесне деце за које је потребно пуно новца, али и других друштвено корисних акција, попут добровољног давања крви.

Једна од последњих успешних акција “Огњишта” је куповина куће породици Немет из Новог Милошева. Ово удружење је, уз помоћ добрих људи успело да скупи новац за нову кућу за ову породицу са четворо деце, а сада су у току активности како би се нова кућа довела у што боље стање за ову шесточлану породицу која је, силом прилика, готово осам година живела у изнајмљеној кући без струје. Иначе, чланови овог удружења свакодневно прикупљају новац, одећу, прехрамбену робу и све оно што социјално угроженим породицама може олакшати свакодневицу и редовно им све то уручују.

Ових дана ученицима СОШО “Мара Мандић” чланови овог удружења  уручили су ускршње пакетиће, а та акција ће се наставити и за наредне празнике. Поред тога, “Огњиште” ових дана организује и хуманитарне успоне којима је спојена љубав и уживање у природи са хуманитарним радом. Већ следећи ће бити средином маја када ће се ићи на успон на Ртањ а сва средства тако прикупљена ће ићи за лечење малог Уроша. За њега ће средства бити прикупљана и на великом Хуманитарном тренингу који ово удружење почетком маја организује у сарадњи са ТЦ “Гвожђар”.

Поред бројних предузетника који помажу рад овог удружења, у акције се редовно укључује и компанија НИС, чији је Славко запослени, а однедавно и у оквиру Организације синдиката Рафинерије нафте Панчево функционише и секција “Огњиште” која се укључује и помаже активности овог удружења.