ПРЕДАВАЊА ЗА СВЕ... акције са циљем веће безбедности у саобраћају немају краја

Панчево

Акција Комитета за безбедност саобраћаја Града Панчева

ПОСЛЕ ПОКЛОНА, СЛЕДЕ ПРЕДАВАЊА, И ТО…

• Пољопривредницима је уручено 300 светлоодбојних прслука, 100 блинкера за спора возила, 100 знакова за обележавање возила и 80 ротационих светала

У циљу веће безбедности у саобраћају, поготово када наступа период повећане активности пољопривредника, Предраг Живковић, председник Комитета за безбедност саобраћаја града Панчева и Владислава Максимовић, чланица Градског већа за пољопривреду, село и рурални развој, разговарали су са представницима удружења пољопривредника, сасалушали њихове конструктивне предлоге, да би им на крају уручили пригодне поклоне.

Ево шта је том приликом, између осталог, изјавио Предраг Живковић:

Уручили смо светлоодбојне прслуке (300 комада), затим блинкере за спора возила (100 комада), знакове за обележавање возила (100 комада), и ротациона светла (80 комада). Видљивост пољопривредних машина у вожњи је веома важна, то је и разлог ове акције. Уочљивост пољопривредних машина на путевима је проблем број један, јер је најчешћи узрок саобраћајних несрећа, које на жалост често имају фатални исход. Нагласак, је дакле, на видљивости и зато има доста флуоресцентне опреме. Имали смо прилике да поразговарамо с представницима Удружења пољопривредника у вези и са другим проблемима с којима се суочавају када је у питању област саобраћаја. Чули смо неке конструктивне предлоге и надамо се да ћемо у будућности успети да их применимо и реализујемо. Пољопривредници су изнели и проблеме које се односе на магистралне путеве, на путеве где је дозвољена брзина већа него на пример у градским условима и на вожњу у условима где је смањена видљивост. Из тог разлога у будућности ћемо посветити још више пажње овој категорији возача, и не само њима, него и безбедности свих учесника у саобраћају” – истакао је Предраг Живковић.

Али брига о повећању безбедности у саобраћају се наставља новим активностима:

У сарадњи са нашом Агенцијом за безбедност саобраћаја имаћемо предавања која су посвећена средњошколцима, матурантима, затим родитељима у вези коришћења сигурносних појасева и дечјих седишта, али ћемо Агенцији свакако упутити и овако један добар предлог. Надамо се да ћемо добити позитиван одговор и да ћемо наћи квалитетне предаваче и да ћемо, ако не овде, онда по месним заједницама у насељеним местима на територији Панчева организовати трибине како би се људи што боље информисали, а нарочито пољопривредници као учесници у саобраћају“ – рекао је Живковић.

(Фото: EPA:rs)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево