ПОТВРДА УСПЕШНОГ РАДА... акредитација на максималних седам година

Ковин

Болници „Ковин“ додељен сертификат о акредитацији на седам година

ПОТВРДА КВАЛИТЕТА РАДА И УСЛУГА

• Настављамо да усавршавамо и унапређујемо овај ниво у наредном периоду и хвала свим сарадницима који су уложили велики напор у овај, за установу значајан процес акредитације истакла је др Јованка Петровић, в. д. директора установе

Специјална болница за психијатријске болести ,,Ковин“ акредитована је од стране Агенције за акредитацију здравствених установа Србије на максималних седам година, са највишом оценом 98,51% усклађености са акредитацијским стандардима у Републици Србији.

Акредитација је поступак оцењивања квалитета рада здравствене установе, на основу примене оптималног нивоа утврђених стандарда рада у одређеној области здравствене заштите.

Додељивање сертификата уприличено је 13. септембра када је представник Агенције Владо Давковски свечано уручио сертификат в. д. директору СБПБ ,,Ковин“, др Јованки Петровић, у присуству вођа, чланова тимова акредитације и запослених. Овом приликом, господин Давковски је честитао руководству и запосленима на добијању сертификата и нагласио како је сертификат издат на најдужи могући период од седам година, што је велики успех ове здравствене установе и што значи да је квалитет рада Специјалне болнице ,,Ковин“ на врло високом нивоу, како по питању безбедности пацијената и запослених, тако и по питању самог квалитета у пружању здравствених услуга.

,,Сертификат на максималан број година је од великог значаја за нашу установу јер сведочи о квалитету нашег рада и постизању резултата који задовољавају високе стандарде и оцене АЗУС-а. У циљу континуираног унапређења квалитета рада и здравствених услуга, у нашој болници предузима се низ мера и активности путем набавке савремене опреме, реконструкције радног и помоћног простора, едукације здравственог и немедицинског особља, поштовања права пацијената и обезбеђивања безбедности запослених и пацијената. Настављамо да усавршавамо и унапређујемо овај ниво у наредном периоду и хвала свим сарадницима који су уложили велики напор у овај, за установу значајан процес акредитације,“ изјавила је др Јованка Петровић, в. д. директора Специјалне болнице ,,Ковин“.

Агенција за акредитацију је похвалила руководство за труд уложен на организацији и спровођењу процеса акредитације, организујући и охрабрујући све запослене.

Акредитација, с роком важења до августа 2029. године, односи се на следеће области: интернистичке гране – лечење пацијената, радиолошка дијагностика, лабораторијска дијагностика, фармацеутска здравствена делатност, животна средина, људски ресурси, управљање информацијама, руковођење и стандарди управљања, пише на сајту Специјалне болнице за психијатријске болести „Ковин“.

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.