ЈЕДНА ПАРЦЕЛА – ЈЕДНО НАДМЕТАЊЕ... Владислава Максимовић

Панчево

Јавни оглас за лицитацију државног пољопривредног земљишта

ЛИЦИТАЦИЈА ОНЛАЈН, РОК 5. ОКТОБАР

• На лицитацији ће бити понуђено 714 хектара пољопривредног земљишта у свим катастарским општинама на територији Града Панчева
• Лицитација је и ове године онлајн, а потребна је и иста документација као и претходних година

Владислава Максимовић, градска већница за пољопривреду, село и рурални развој, саопштила је да је 15. септембра, на сајту Градске управе, објављен Оглас за први круг лицитације за давање у закуп и на коришћење државног пољопривредног земљишта.

Понуђено је 714 хектара. Слободног земљишта има у свим катастарским општинама. Као и претходне две године једна парцела ће бити једно јавно надметање. Гледали смо да изађемо у сусрет пољопривредницима и на њихову иницијативу да не буде у склопу једног јавног надметања више парцела. На тај начин смо омогућили и прошле и претпрошле године да издамо више и тих мањих парцела. Зато смо са том праксом наставили и ове године. Потребно је да напоменем да је и ове године лицитација онлајн. Електронским путем, путем апликације могу да конкуришу”- рекла је Владислава Максимовић, додајући и да је документација иста као и претходних година.

Уколико је физичко лице потребно је да имају 0,5 хектара и да су уписани у регистар пољопривредних газдинстава и да имају активан статус минимум три године. Када су у питању правна лица, такође је потребно да имају минимум три године активни статус, 10 хектара у тој катастарској општини, да им се седиште налази у јединици катастарске општине где желе да конкуришу.

Када су у питању рокови, заинтересовани могу да се пријаве до 5. октобра у 15 часова, а ранг листа ће изаћи 14. октобра у 10 часова” – напоменула је градска већница.

Могућ је и обилазак терена. Он је по плану планиран за 20. септембар у 10 часова. Сви заинтересовани могу да нас контактирају у вези било каквих питања или недоумица или да дођу код нас у Секретаријат за пољопривреду на трећи спрат Градске управе Панчево. Једном послата пријава не може се више мењати. Уколико имају неке недоумице могу да дођу код нас. Оглас се налази на сајту Градске управе Града Панчева, а биће истакнут и на огласним таблама свих месних заједница. Оно што је важно, пољопривредници могу да погледају детаљно комплетан оглас и на сајту Управе за пољопривредно земљиште” – истакла је Владислава Максимовић, градска већница за пољопривреду, село и рурални развој.

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево