ПОСЛЕДЊИ СУСРЕТ

Ненад Шалетић, последњи разговор за новине

БАЊЕ, ПОМОЋ, ПЕСМЕ, ИГРЕ, АЛИ …

• И ове године Градско удружење свих пензионера организује одлазак у бање оних чија пензија не прелази 23.799 динара

 

   ГРАДСКО удружење свих пензионера Панчева и ове године, као и сваке до сада, организује бесплатан боравак пензионера у бањама Србије. Како нам је рекао председник овог удружења Ненад Шалетић, недавно је завршено пријављивање заинтересованих чланова удружења и ускоро се очекује и списак оних којима је боравак у бањи одобрен.

   – Услов за конкурисање је да пензија не сме бити већа од 23.799 динара, а о томе коме је боравак у бањи одобрен одлучује ПИО фонд. Наравно, при конкурисању су потребна документа од лекара као и фотокопија личне карте и изјава да пензионер нема других прихода осим пензије. Из Панчева ће ове године 350 пензионера, уз помоћ нашег удружења, боравити у бањама Србије. Ново је то да од ове године у понуди бања имамо, поред војвођанских, и бање из централне Србије, а сваки пензионер при конкурисању има права да, као жеље, наведе две бање из Војводине и једну из Србије – објашњава Шалетић. Он додаје да за све оне који немају права на овакав боравак у бањи, удружење пензионера даје могућност да ове године иду у Сокобању или Врњачку Бању, а све на пет месечних рата што свакако представља још један вид помоћи најстаријим суграђанима.

   Градско удружење пензионера Панчева је, поред бројних других удружења пензионера у граду, једино репрезентативно удружење, једно од 59 општинских или градских удружења из Војводине, наглашава председник Шалетић који је и члан Извршног одбора Савеза пензионера Војводине. У самом Панчеву ради 16 месних одбора овог удружења и оно је веома значајан чинилац у локалној заједници с обзиром да у граду има око 24 хиљаде пензионера. Шалетић додаје да удружење има одличну сарадњу са локалним властима и да тренутно са њом сарађује по питању услуга геронто-домаћица и за пензионере у насељеним местима са територије града Панчева. Поред тога, солидна је и сарадња са другим пензионерским удружењима, и у граду, али и ван граница Панчева. Тако ће ове године, у септембру тачније, удружење пензионера на чијем је челу наш саговорник, у сарадњи са недавно основаним Градским удружењем пензионера “Златна јесен” организовати смотру хорова пензионера на којем је прошле године учествовало 15 хорова из Војводине, као и хорови из Врања и Лесковца и из Боровог Села. Поред тога, удружење са својим члановима сваке године учествује на Олимпијади Треће доба“, а ове године, у мају, биће организована и спортска такмичења удружења пензионера Јужног Баната.

   Како су пензионери једна од економски најугроженијих категорија становништва, Градско удружење свих пензионера Панчева је недавно организовало и акцију помоћи најугроженијим пензионерима, кроз коју је подељено око 200 пакета помоћи. Како нам је рекао председник овог удружења Ненад Шалетић, овакав вид помоћи пензионерима ће се наставити и убудуће.

 Овај разговор наш новинар је водио 22. марта а у штампаном издању Старта 013 објављен је 30. марта 2017. године. Пет дана касније, Ненад Шалетић је преминуо.
СЛАВА МУ!